DJI NAZA

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a scrat » 22 Mar 2012, 12:16

Krist. bodi tok dober pa odgovori fantom kako urediti Nazo in er9x, ker jih nekaj heca.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1617926

Thx

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 22 Mar 2012, 16:03

scrat napisal/-a:Krist. bodi tok dober pa odgovori fantom kako urediti Nazo in er9x, ker jih nekaj heca.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1617926

Thx
Sem pogledal, bom proti večeru še odgovoril.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a scrat » 23 Mar 2012, 07:52

Hvala.

Uporabniški avatar
solex
Razpravljalec
Prispevkov: 151
Pridružen: 16 Feb 2011, 21:49
Kraj: Maribor

DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a solex » 04 Apr 2012, 17:02

kdo se odlično spozna na nastavitve in konfiguracijo DJI NAZA ?
prosim,da se mi javi na 041 575 865 ali pošlje samo klic pa ga jaz nazaj pokličem !

lp
v "luftu" še nobeden ni ostal....

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 04 Apr 2012, 20:20

solex napisal/-a:kdo se odlično spozna na nastavitve in konfiguracijo DJI NAZA ?
prosim,da se mi javi na 041 575 865 ali pošlje samo klic pa ga jaz nazaj pokličem !

lp
I thought that I would break out the Naza from the WKM since that thread is getting quite long. Here is a video test of the WKM Lite FC AKA the NAZA.

http://v.youku.com/v_show/id_XMzE5MzQ3Nzg0.html

Here is a closer view: http://bbs.5imx.com/bbs/viewthread.php? ... a=page%3D1

Here is a build thread which includes setting up your transmitter in assistant:

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1556960

Here is a build video from Gary Travis:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZWKdfxSpeI

DJI Driver Installation instructions:

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1600967

Here is Quad Addicts blog with his impressions:

http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st20237941

Seadog1967 configuration spreadsheet, please feel free to add what works for you:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... li=1#gid=0
Vse, kar je treba vedet o DJI NAZA.
Zadnja povezava je do tabele uporabljene opreme, če se najdejo tvoji regulatorji na temu seznamu in so rdeče obarvani, pomeni, da ne bodo delovali z tem kontrolerjem.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
stranaboy
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 26 Jan 2011, 16:57
Kraj: Vremska Dolina

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a stranaboy » 04 Apr 2012, 21:35

Zakaj pa Plush 30 ne delujejo z nazo? Kaj ni princip krmiljenja ECS-jev isti?

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 05 Apr 2012, 06:33

stranaboy napisal/-a:Zakaj pa Plush 30 ne delujejo z nazo? Kaj ni princip krmiljenja ECS-jev isti?
Nove verzije Hobbywingov imajo nove FET tranzistorje in procesor. Stari so imeli atmele in so delovali z vsemi multirotor krmilniki.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
stranaboy
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 26 Jan 2011, 16:57
Kraj: Vremska Dolina

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a stranaboy » 05 Apr 2012, 09:23

Katere potem priporočaš da bodo delovali z nazo? Najraje bi 30 Amperske.

Plush 30 ima še atmel procesor, atmega8 če se ne motim.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 05 Apr 2012, 09:30

Odvisno, koliko stare imaš. Jaz imam doma nove hobbywinge 18A, pa sem imel težave s OP CC in Crius SE. Model je noro wooblal, neglede na nastavitve. upam, da so 10A Odlični. Drugače pa blue line od hobbyking ali mystery (12A mi delujejo na malem quadu z Nazo odlično). Poglej si tabelo, ki sem jo objavil.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Apr 2012, 09:59

Novi 10A hobbywingi delujejo odlično z nazo.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
stranaboy
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 26 Jan 2011, 16:57
Kraj: Vremska Dolina

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a stranaboy » 07 Apr 2012, 11:35

Aha, če ima še atmego gor delujejo z nazo? Če imajo silabs mikrokontroler verjetno ne delujejo.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 07 Apr 2012, 12:06

stranaboy napisal/-a:Aha, če ima še atmego gor delujejo z nazo? Če imajo silabs mikrokontroler verjetno ne delujejo.
Ja. Moji 10A so dicer novi, ampak delujejo. Problematični naj bi bili 18 in 30A. Drugače pa pogledaš na RCG forum, kjer je seznam uporabnih regulatorjev in se dajo posodobit.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

mzakelj
Profesor
Prispevkov: 1170
Pridružen: 24 Nov 2009, 12:27
Kraj: Godowich

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a mzakelj » 07 Apr 2012, 14:46

Sam te zadeve so mal čudne. FY90q pro sem dans nasmodu v zrak, nato izklopil motor in par metrov nad tlemi spet do konca vklopil motorje. Zadeva se je poravnala, a si kej probal kako tako foro z nazo ?
Emax motorji | 2213 | 2216 | BL2822 .... ZS pa se zmenmo :)

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 07 Apr 2012, 15:18

mzakelj napisal/-a:Sam te zadeve so mal čudne. FY90q pro sem dans nasmodu v zrak, nato izklopil motor in par metrov nad tlemi spet do konca vklopil motorje. Zadeva se je poravnala, a si kej probal kako tako foro z nazo ?
Pri nazi je treba pazit, da gas ne gre pod 10%, drugače se po treh sekundah deaktivira. Seveda pade model, kot popipsana muha. Upam, da bodo to odpravili in spremenili samo aplikacijo, da bo omogočala spreminjanje te vrednosti. OP CC in ostali to omogočajo.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
capo
Tekmovalec
Prispevkov: 356
Pridružen: 19 Sep 2005, 15:28
Kraj: okolica Domžal

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a capo » 15 Maj 2012, 18:03

:D obeta se gps za nazo:
podrobnosti bodo znane drug teden
Priponke
Naza GPS.jpg
Naza GPS.jpg (9.16 KiB) Pogledano 3334 krat

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 15 Maj 2012, 22:11

capo napisal/-a::D obeta se gps za nazo:
podrobnosti bodo znane drug teden
Zakon!
Upam, da še tisti PPM poštimajo...
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 01 Jun 2012, 15:32

Posodobitev je že bila za Nazo. Moram še napolnit lipo pa gasa. So pa končno poštimali tisti minimalni gas. Sicer so dali le 5 stopenj, ampak je napredeka napram prejšnjem FW.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Drekavac
Tekmovalec
Prispevkov: 296
Pridružen: 01 Jun 2010, 13:23
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Drekavac » 01 Jun 2012, 16:38

Krist, poročaj kako je šlo.
A imaš GPS v prednaročilu?

Uporabniški avatar
capo
Tekmovalec
Prispevkov: 356
Pridružen: 19 Sep 2005, 15:28
Kraj: okolica Domžal

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a capo » 19 Jun 2012, 14:55

Takole nekako je bila zadeva zamišljena. sedaj pa še konfiguracija elektronike in v luft
Priponke
NAZA GPS.jpg
NAZA GPS.jpg (31.29 KiB) Pogledano 3072 krat
NAZA GPS02.jpg
NAZA GPS02.jpg (35.85 KiB) Pogledano 3072 krat

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 24 Jun 2012, 21:25

Imel priložnost leteti hexa z GPS-om. Super zadeva!
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

lanzar
Začetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: 13 Mar 2012, 14:54

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a lanzar » 02 Jul 2012, 08:39

Naza kit imate sedaj v akciji, če se slučajno kdo odloča za nakup pri kopterworx.com
DJI Naza F450 ARF kit
Price per Unit (piece):327,00 €
Regards
Lanzar - Dejan
dejan@kopterworx.com
__________________________________________________ _
Sky is no limit.
www.kopterworx.com
www.facebook.com/kopterworx
www.aerial.kopterworx.com

Uporabniški avatar
deci
Tekmovalec
Prispevkov: 289
Pridružen: 13 Jan 2009, 19:20
Kraj: Sežana - Šepulje
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a deci » 18 Jul 2012, 20:19

Pravkar prišel s prvega testa s Nazo.
Poletim, po cca 1 minuti mi eden motor začne crkovat....kar naenkrat crkne, bum dol....na sreco sem bil le meter na tlemi, tako da brez poškodb....
Sumim, da je bilo krivo ker je bila antena od sprejemnika poleg ESC-ja... je možno da je zaradi tega? ali le kaj bi lahko bilo?
Nato vmaknem anteno, poletim ponovno, dela lepo.
Pred Nazo sem si lastil Open pilot, ki pa me niti malo ni navdušla. Razlog je, ker sem jo lepo nastavil in je letala lepo, naslednji dan grem ponovno letet pa samo obrat na hrbet. Prikljucim na pc, ponovim kalibracijo in se vedno ni delala. Tako, da sem jo zamenjal za Nazo.
Drugi polet je delalo lepo, res užitek letet.

Zdaj pa me zanimajo nastavitve, trenutno imam na default.
Kakšne nastavitve bi bile priporočljive za snemanje oz. da čim bolj mirno leti? nočem akro...
Ter nastavitve za lipo ?!?!
3S 2400mah mi ga je kar hitro spraznilo. Rdeča ledica se je prižgala ter je sam se spustil. Izmerim lipo, še 19%.
Na koliko nastavit vrednosti da bi lipo spraznil na cca 10% ?

hvala, lp

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a Krist » 18 Jul 2012, 21:15

deci napisal/-a:Pravkar prišel s prvega testa s Nazo.
Poletim, po cca 1 minuti mi eden motor začne crkovat....kar naenkrat crkne, bum dol....na sreco sem bil le meter na tlemi, tako da brez poškodb....
Sumim, da je bilo krivo ker je bila antena od sprejemnika poleg ESC-ja... je možno da je zaradi tega? ali le kaj bi lahko bilo?
Nato vmaknem anteno, poletim ponovno, dela lepo.
Pred Nazo sem si lastil Open pilot, ki pa me niti malo ni navdušla. Razlog je, ker sem jo lepo nastavil in je letala lepo, naslednji dan grem ponovno letet pa samo obrat na hrbet. Prikljucim na pc, ponovim kalibracijo in se vedno ni delala. Tako, da sem jo zamenjal za Nazo.
Drugi polet je delalo lepo, res užitek letet.

Zdaj pa me zanimajo nastavitve, trenutno imam na default.
Kakšne nastavitve bi bile priporočljive za snemanje oz. da čim bolj mirno leti? nočem akro...
Ter nastavitve za lipo ?!?!
3S 2400mah mi ga je kar hitro spraznilo. Rdeča ledica se je prižgala ter je sam se spustil. Izmerim lipo, še 19%.
Na koliko nastavit vrednosti da bi lipo spraznil na cca 10% ?

hvala, lp
Nekje po 10% spuščaj vrednosti za roll in pitch, yaw lahko pustiš.
Sam probavam toliko časa, dokler ni model res miren.
jaz imam 10,3V spodnji alarem in padec 0,5V. Obvezno nastavi failsafe, nekje gas pod polovico. ostalo v neutralo in peti (krmilni) kanal na failsafe. Če bo vse uredu, bi ti moral model ob izklopu komande sam pristati. Poglej si moje video posnetke na youtube.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
deci
Tekmovalec
Prispevkov: 289
Pridružen: 13 Jan 2009, 19:20
Kraj: Sežana - Šepulje
Kontakt:

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a deci » 18 Jul 2012, 22:08

Ok, hvala.

Ja, failsafe mi ni še uspelo usposobit.
Sem gledal video o nastavitvah failsafe ampak na JR postaji. Na futabi sem poizkusil na podoben način(Mix) ampak mi ni šlo.
Moram še malo preštudirat.

lp

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: DJI NAZA

Odgovor Napisal/-a scrat » 19 Jul 2012, 07:18

deci napisal/-a:Ok, hvala.

Ja, failsafe mi ni še uspelo usposobit.
Sem gledal video o nastavitvah failsafe ampak na JR postaji. Na futabi sem poizkusil na podoben način(Mix) ampak mi ni šlo.
Moram še malo preštudirat.

lp
Kšn video prpopi.

Odgovori

Vrni se na