Razlika med ploščicami iz HK

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Razlika med ploščicami iz HK

Odgovor Napisal/-a dinko » 02 Nov 2011, 13:28

Pozdravljeni... razmišlam o nabavi ploščice za Qadrokopter... in sem poazil da sta2 ralični in ralika v ceni je zelo majhna... in razlika je v čipu... vendar mi lahko kdo pove kakak je razlika med tema dvema čipoma

plšča1:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oard_.html

Plošča2:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 68PA_.html


havala za objasnila

LP

Uporabniški avatar
nitrometan
Freak
Prispevkov: 761
Pridružen: 18 Jul 2010, 14:36
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a nitrometan » 02 Nov 2011, 13:40

Druga ima boljši procesor z več flash memorije, tako da lahko nanjo naložiš tudi večji in boljši firmware.
NE KLIČ HUDIČA !!!

It just MIGHT be IDIOT RESISTANT but NOTHING is IDIOT PROOF !! :lol:

LP Andraž

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dinko » 02 Nov 2011, 14:03

ali bi lahko z ta drugo ploščico naredil Hexakopter.....ali so te ploščice strikto za Qudro??

LP

urosh
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 09 Sep 2006, 12:54
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a urosh » 02 Nov 2011, 14:20

ko smo že ravno pri tej plošči - dobil sem verzijo 2, pa me zanima kateri FW ima naložen gor? Rabil bi za X (če je X ali + pa ne vem). Je kateri majster iz štajerskega konca, in bi mi bil pripravljen flashati zadevo?

hvala in lp

Uporabniški avatar
KolarModelar
Freak
Prispevkov: 994
Pridružen: 19 Okt 2007, 15:52
Kraj: Letuš
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KolarModelar » 02 Nov 2011, 14:32

Po defaultu je +.

Prvega boarda sploh ne prodajajo več.
Nč bat, sam žgat...

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 02 Nov 2011, 14:35

Dinko, na prvi pogled bi rekel da se da naredit hexo s tem. Potrdit bo moral pa kdo ki je že dejansko poskusil :D

Sicer pa na goodluckbuy vzameš KK board, je malo cenejši in zagotovo podpira hex...
Fly it like you stole it!

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dinko » 09 Dec 2011, 15:48

da ne odpiram nove teme bom kar tukaj prasal...

namreč sestavil sem sicer čisto drugačen quad ... in sicer iz alu plic in pa pertinaxa... sedaj me pa zanima kako bi bilo najbolj in priročno nastaviti gyrote na ploščici... saj mi je to prva zadeva in me je mace strah...
LP

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 09 Dec 2011, 16:47

dinko napisal/-a:da ne odpiram nove teme bom kar tukaj prasal...

namreč sestavil sem sicer čisto drugačen quad ... in sicer iz alu plic in pa pertinaxa... sedaj me pa zanima kako bi bilo najbolj in priročno nastaviti gyrote na ploščici... saj mi je to prva zadeva in me je mace strah...
LP
Jebenti.

NAVODILA!

50/50/50 .. to naj ti bo izhodišče. ... če oscilira je preveč, malo pod tem. Sicer po svojem okusu dokončno.

to ni noben bavbav. Raje poskrbi da imaš gyrote pravilno zreversane, pa vrtenje propov pošlihtano.

Tut z ornk razštelano zadeva lebdi. Razen če imaš preveč zaprte gyrote, takrat ti pa že na tleh obrne na stran.

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dinko » 09 Dec 2011, 18:08

mucy napisal/-a:
Jebenti.

NAVODILA!

50/50/50 .. to naj ti bo izhodišče. ... če oscilira je preveč, malo pod tem. Sicer po svojem okusu dokončno.

to ni noben bavbav. Raje poskrbi da imaš gyrote pravilno zreversane, pa vrtenje propov pošlihtano.

Tut z ornk razštelano zadeva lebdi. Razen če imaš preveč zaprte gyrote, takrat ti pa že na tleh obrne na stran.
to mam... samo mislil sem kako bi se lotil ... glede priprav... valda ga ne morm kr na polno spustit a ?

je kaka ideja za kaki pripomoček da mi nebi kam pobegnil...

Uporabniški avatar
nitrometan
Freak
Prispevkov: 761
Pridružen: 18 Jul 2010, 14:36
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a nitrometan » 09 Dec 2011, 21:37

Seveda ga lahko tudi na polno spustiš, samo če si ne upaš:
Na dva štrikca pa nekam navezat tako, da bo v zraku pol pa gasa lih tolk da hovra pa nastaviš na grobo, fine nastavitve pa testiraš s konkretnimi poleti.

Metoda vem da je predstavljena v filemčku kako nastavit OpenPilot CC plato.
NE KLIČ HUDIČA !!!

It just MIGHT be IDIOT RESISTANT but NOTHING is IDIOT PROOF !! :lol:

LP Andraž

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 09 Dec 2011, 21:53

najprej kalibriraj regulatorje, potem preveri smeri vrtenja, sledi test odzivanja modela, če pravilno poravnava. daš malo gasa, da se motorji vrtijo, potem ga pa nagibaš in vrtiš ter opazuješ, če se model hoče poravnat. Če je vse uredu, se tista stran, ki je nižja hoče dvignit in dvigne obrate. Če ti pa še bolj zasuka v smer, katero si nagnil, moraš dati reverse na tisto funkcijo (na plošči, ne komandi) za komando nastaviš tako, da probaš, če se model nagne tam, kamor si mu dal komando. Ko si res 100%, greš model letet.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dinko » 11 Dec 2011, 13:06

Krist napisal/-a:najprej kalibriraj regulatorje
razen tega da vsem nastavim isto preko programske kartice ne vem kaj bi lahko se kaj naredil. bi lahko razložil še kaj več o tem ...


sedaj sem "približno" nastavil ploščico... vendar mi mi čisto jasno kako to da tudi če premakneš kamorkoli potenciometer na loščici ga še vedno zanaša...npr:

Pitch (narej nazaj) se quadro ko hočem dati malo gasa.. da toliko pospeši da mu dvigne zadni konec.. pa je vedno isto probal sem z nevem kakimi extremi tako da sem dal potenciometer za pitch 0 ali pa 100% efekt je isti... ?? kaj bi to lahko bilo

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 11 Dec 2011, 13:56

dinko napisal/-a:
Krist napisal/-a:najprej kalibriraj regulatorje
razen tega da vsem nastavim isto preko programske kartice ne vem kaj bi lahko se kaj naredil. bi lahko razložil še kaj več o tem ...


sedaj sem "približno" nastavil ploščico... vendar mi mi čisto jasno kako to da tudi če premakneš kamorkoli potenciometer na loščici ga še vedno zanaša...npr:

Pitch (narej nazaj) se quadro ko hočem dati malo gasa.. da toliko pospeši da mu dvigne zadni konec.. pa je vedno isto probal sem z nevem kakimi extremi tako da sem dal potenciometer za pitch 0 ali pa 100% efekt je isti... ?? kaj bi to lahko bilo
Gyro reverse?

Sicer pa še tretjič. V navodilih ti piše tudi o kalibraciji reglerjev.. in sicer:

Yaw pot na 0, komando na ful gas, napajanje na ploščico, regulatorji povečini vsi 2× zapiskajo, nato gas na nulo.

Izklopiš, in imaš.

S tem poskrbiš da se vsi regulatorji odzivajo enako( Throttle range) a kako se že reče.

LP!

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dinko » 11 Dec 2011, 14:22

to sem ze vse naredil.. .pa še vedno.. če gledam trimerje na komandi morem met
YAW na 52 desno
Pitch na 28 nazaj
Roll na 8 levo

tega ne morem odpravit

najobi
Razpravljalec
Prispevkov: 178
Pridružen: 28 Maj 2010, 09:19
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a najobi » 14 Dec 2011, 23:25

lej klele so super navodila za quad

http://www.rcexplorer.se/Educational/kk ... /quad.html#

obilo uspeha

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 15 Dec 2011, 07:23

Če še vedno ne bo šli, razmisli o KK Blackboard klonu. Dobiš za nekje enak denar, le procesor zamenjaš. Procesor ATMEGA168PA dobiš pri IC elektroniki za manj kot 5€, pa bo zadeva delovala kot je treba. Ti HK kontrolerji so bolj pol izdelki, tako da ne zgubljaj časa in živcev z njimi.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dinko » 15 Dec 2011, 10:14

trenutno ne morem nič testirat, ker cakam nove regulatorje in pa programski usb kluček, to upam da bo kmalu prišlo iz hobbykinga... pol pa testi

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 15 Dec 2011, 10:23

dinko napisal/-a:trenutno ne morem nič testirat, ker cakam nove regulatorje in pa programski usb kluček, to upam da bo kmalu prišlo iz hobbykinga... pol pa testi
Zadnjič sem naročil programator za atmele in kk ploščo na ebayu za 3€ s poštnino...
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Odgovori

Vrni se na