Oprema za multirotorje

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a bovi » 29 Nov 2014, 19:42

Ja, kitajci :) ... Tudi "originalni" motorji RCX1804 iz myrcmart-a so v novi pošiljki drugačni, so 2,5 mm višji :o .
Pri propih pa je najbolje, da v akcijo in jih čim prej potolčeš, potem pa na HQ, ki so boljši.

Uporabniški avatar
ssikuc
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 10 Sep 2005, 21:02
Kraj: Zagorje

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a ssikuc » 29 Nov 2014, 22:06

bovi napisal/-a:Ja, kitajci :) ... Tudi "originalni" motorji RCX1804 iz myrcmart-a so v novi pošiljki drugačni, so 2,5 mm višji :o .
Pri propih pa je najbolje, da v akcijo in jih čim prej potolčeš, potem pa na HQ, ki so boljši.
Čimprej... 30 parov :lol:
How hard can it be?

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3845
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 29 Nov 2014, 22:14

Ravno par dni nazaj sem dobil gemfane iz bg in sem odprl en par in probal tasrednje distančnike pa eden gre kar sam noter tadrugi pa pade not do nekje polovice potem pa je treba mal pomagat..Tako da zgleda varira zadeva..
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a denys » 29 Nov 2014, 22:22

Jaz sem nazadnje naročil od tu http://www.ebay.co.uk/itm/221487867921? ... EBIDX%3AIT . Dostava v enem tednu, HQ propi, priporočam. Edini problem je, da če naročiš različne barve moraš pisat prodajalcu, da ti zniža poštnino.

Uporabniški avatar
JKSniper
Dr. Modelar
Prispevkov: 3576
Pridružen: 02 Sep 2005, 12:38
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a JKSniper » 29 Nov 2014, 23:53

Jaz sem stestiral dvojne različne Gemfane... eni so v vrečki ki ima gor neke kitajske črke z rjavo napisane in so dobri, drugi so pakirani v neki modri vrečki in so nekoliko slabši. Sicer očitno nisem dobil propov iz tega vira, saj pri meni vsi distančniki špilajo v nulo. Mam pa tudi celo škatlo HQ-jev, ki so precej dobri, vsaj na uč - Meril nisem razlik performans.

LP!
Jure
CNC Razrez lesa, karbona in umetnih materialov
3D Tisk PLA, PETG, ABS, TPU
Konstruiranje, izdelava in lotanje tiskanih vezij

Uporabniški avatar
galp
Tekmovalec
Prispevkov: 327
Pridružen: 16 Jan 2014, 19:02
Kraj: Novo mesto

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a galp » 01 Dec 2014, 21:25

Da malo pokažem, kaj se dogaja v naši delavnici. Doma se je znašel lep aluminijast kovček (v katerem je bila hardcore oprema za žar :o ). Zakaj le, če bi se dalo narediti iz tega kovčka prav lep ground station. Nastalo/nastaja nekaj takega:


Na sredini je v pleksju zrezana odprtina, v katero sem vstavil 3d sprintano posodo za tablico. Tablica je tam za telemetrijo preko bluetooth in seveda brskanje po spletu med letenjem.
Desno je lcd in gumbi od komande (žrtvovana Graupner MC-12) in bind lučka ter gumbek od Frsky modula. Na desni strani pa so še stikala za 5, 6 in 7 kanal ter stikalo za vklop.
Slika
Slika
Slika

Ja vem... nekomu sem ukradel podpis... =P~

Jutri zvežem še stikala za 5-7 kanal, vgradim baterije in zelene ledice, ki bodo s strani osvetljevale pleksi, da bodo vgravirani napisi žareli. Konektor za anteno pa bom dal na sprednjo zgornjo stran kovčka, tako da bo na vrhu, ko bo kovček odprt.
Na zgornjo stran kovčka pride kasneje še monitor in sprejemnik za video.
e.pavlin.si

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 01 Dec 2014, 21:32

Lepo =D>

To maš namen za letet ali za upravljalca gimbala ?
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
galp
Tekmovalec
Prispevkov: 327
Pridružen: 16 Jan 2014, 19:02
Kraj: Novo mesto

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a galp » 01 Dec 2014, 21:50

Ta bo samo za letet. Ne vem če bom kdaj imel tak multikopter in gor takšno kamero, da bi potreboval dva človeka. :D
e.pavlin.si

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 01 Dec 2014, 21:58

galp napisal/-a:Ta bo samo za letet. Ne vem če bom kdaj imel tak multikopter in gor takšno kamero, da bi potreboval dva človeka. :D
nikoli ne veš :D lepo porihtana zadeva.


malo za šalo... eno tako pokrivalo da lepše vidiš ekran :lol:


Slika
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
urbi
Razpravljalec
Prispevkov: 119
Pridružen: 29 Okt 2012, 22:23

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a urbi » 02 Dec 2014, 12:02

Zdravo. Zanima me če ima mogoče kdo izkušnje s tem escjem in če dela kakor je treba?http://www.goodluckbuy.com/hobbywing-20 ... s-esc.html

IKE
Tekmovalec
Prispevkov: 346
Pridružen: 07 Jun 2005, 21:37
Kraj: Maribor

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a IKE » 02 Dec 2014, 20:20

Prosim za nasvet ...

Prijatelju je kot kaže iz AR-Drona ušla duša ... v obliki dima !? :o :evil:
Kupil je neoriginalno baterijo ki naj bi bila polna in ko jo je prvič priklopil se je pokadilo.
Ves začuden hitro izklopi napajanje in po primerjanju z originalno baterijo ugotovi, da sta PLUS in MINUS na neoriginalu zamenjana.
Ko je pogledal v drobovje je videti da je skurilo Main Board.

http://www.amazon.co.uk/Parrot-AR-Drone ... +mainboard

Vprašanje je ali ve kdo za kako boljšo opcijo ? ... nižjo ceno ?
Se da to kako preveriti in premeriti ali popraviti v domači delavnici ?

Vnaprej hvala za kakršnokoli pomoč.
Ma saj gre ... če ne po luftu pa po tleh.

Uporabniški avatar
Tomas
Razpravljalec
Prispevkov: 87
Pridružen: 27 Jan 2005, 06:57
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a Tomas » 02 Dec 2014, 20:38

IKE napisal/-a:Prosim za nasvet ...

Prijatelju je kot kaže iz AR-Drona ušla duša ... v obliki dima !? :o :evil:
Kupil je neoriginalno baterijo ki naj bi bila polna in ko jo je prvič priklopil se je pokadilo.
Ves začuden hitro izklopi napajanje in po primerjanju z originalno baterijo ugotovi, da sta PLUS in MINUS na neoriginalu zamenjana.
Ko je pogledal v drobovje je videti da je skurilo Main Board.

http://www.amazon.co.uk/Parrot-AR-Drone ... +mainboard

Vprašanje je ali ve kdo za kako boljšo opcijo ? ... nižjo ceno ?
Se da to kako preveriti in premeriti ali popraviti v domači delavnici ?

Vnaprej hvala za kakršnokoli pomoč.
Pod zasebno imaš email naslov pa mi pošlji sliko pa pogledam, kaj se vidi, da je skurilo.
https://www.paidverts.com/ref/frogstar

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a Krist » 04 Dec 2014, 22:42

Prihaja novi 3D quad
http://imgur.com/a/Vp4V2
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a scrat » 05 Dec 2014, 11:57

:)

bizjak
Začetnik
Prispevkov: 6
Pridružen: 07 Jul 2014, 17:21

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a bizjak » 06 Dec 2014, 13:55

Hey lep pozdrav sem skoraj nov na tem forumu imam eno vprasanje glede quadcopterja ki ga imam tudi sam NI NAJLEPŠI AMPAK DELAM NA TEM DA BI BIL LEP :)

Slika

Moj quad ima:

Apm 2.6
4in1 esc 25amp
4000mah 60C Lipo
Skyzone 500mw FPV
700TVL Sony camera
Hobbyking gimbal
Alexmos Gimbal Controller
S500 Frame
Universal Landing Skind
Turnigy 1400kv motor

In sedaj tukaj nastopi tezava motorji so prešvoh pregrevajo se imam 9x4.5 Prope in ocitno ni dovol :/ quad se seveda dvigne lahko lebdi ampak ko pristanem so motorčki vroči da jooooj.... sej vem da ima quad skoraj 3kg ampak ali ve kdo resitev vem da morem kupiti nove motorče ima kdo v mislih kere ki bi lahko z lahkoto dvignili moj heavy quad ?

Sem povprasal na hobbykingu za tezavo in so mi priporocali:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... sion_.html

ter 10x5e prope ? ali ima kdo izkušnje z temi motorčki.... ?

Lepa hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
spikey
Tekmovalec
Prispevkov: 271
Pridružen: 23 Apr 2014, 13:50

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a spikey » 06 Dec 2014, 19:59

kok celicno baterijo pa mas gor?
ce mas 3s, lahko za zacetek probas z manjsimi propi, 7 al pa 8 col. cas letenja bo sicer krajsi, pa ce rata, bos cenej skos prsu

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a scrat » 06 Dec 2014, 21:23

Sam jst mislm, da bo bolš, če kupi nove motorje in večje prope. Bo quad tudi lažje letel. Samo v info. Imam 1000KV motorje in 10x4.5 prope na 3S. Quad je težek z 5000mah 3S 1275g in letim 18min. Hover je na 49%.

bizjak
Začetnik
Prispevkov: 6
Pridružen: 07 Jul 2014, 17:21

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a bizjak » 07 Dec 2014, 18:20

Ja tkle je jz sem se mal na hobbykingu pozanimu glede motorckov ampak mi je PS (Product Specialist) povedu da za zacetek bi lahko nabavu

Motorčki: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... ouse_.html

ESC: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... ouse_.html

in z propelerji 12x4.5 in 4S 5000mah 25C bi lakho dobil dobrih 9min letenja z vso opremo to pomeni: FPV,GIMBAL,ESC,APM,MINIMOSD...

Uporabniški avatar
galp
Tekmovalec
Prispevkov: 327
Pridružen: 16 Jan 2014, 19:02
Kraj: Novo mesto

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a galp » 07 Dec 2014, 21:11

Posnel sem video mojega ground station-a. Upam, da bom lahko kmalu dodal še monitor.

http://youtu.be/BOYRmlxHTfQ
e.pavlin.si

Fratello
Razpravljalec
Prispevkov: 103
Pridružen: 26 Avg 2006, 16:29
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a Fratello » 08 Dec 2014, 19:44

Pozdralvjeni,

kako se na DJI komandi usposobi trainer port ? Zadeva je priklopljena na USB simulator in ne trza...

Please help :D

Hvala!

IKE
Tekmovalec
Prispevkov: 346
Pridružen: 07 Jun 2005, 21:37
Kraj: Maribor

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a IKE » 09 Dec 2014, 19:39

Z ozirom da so HobbyKing 10A, 20A in 30A regulatorji dokaj priljubljeni med multikopteraši predvidevam da tudi 40A delujejo brez problemov !?
Razmišlam da bi Aliena usposobil na 6S pogon, a ker zdajšnji regulatorji HK 30A ESC 3A UBEC podpirajo le do 4S me zanima kakšne so kaj vaše izkušnje z HK 40A ESC 4A UBEC ?

Ali mogoče priporočate katere druge ?
Ma saj gre ... če ne po luftu pa po tleh.

Uporabniški avatar
spikey
Tekmovalec
Prispevkov: 271
Pridružen: 23 Apr 2014, 13:50

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a spikey » 10 Dec 2014, 18:59

lepo prosim ce mi kdo svetuje glede anten za 433mhz telemetrijo. Zdj sm dobil drugi komplet. Seveda iz kitajske, pa za 15eur :) ampak me skrbi ker sem pri prvem dobil dve isti rubber ducky anteni, pri drugem pa eno malo, eno pa ogromno... A se da kako porlgedat ce je to res antena za 433mhz? a naj rajs kupm prou za 433? Ne gre se mi tok za range, kot za to da ne bi kaj skuru po nepotrebnem

prva
Slika

druga
Slika

Uporabniški avatar
galp
Tekmovalec
Prispevkov: 327
Pridružen: 16 Jan 2014, 19:02
Kraj: Novo mesto

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a galp » 10 Dec 2014, 19:12

spikey napisal/-a:lepo prosim ce mi kdo svetuje glede anten za 433mhz telemetrijo. Zdj sm dobil drugi komplet. Seveda iz kitajske, pa za 15eur :) ampak me skrbi ker sem pri prvem dobil dve isti rubber ducky anteni, pri drugem pa eno malo, eno pa ogromno... A se da kako porlgedat ce je to res antena za 433mhz? a naj rajs kupm prou za 433? Ne gre se mi tok za range, kot za to da ne bi kaj skuru po nepotrebnem

prva
Slika

druga
Slika

Prva je skrajšana s tuljavo, druga pa ni (oz je, ampak ne toliko). Kos žice, dolg ~45cm bo verjetno delal bolje, zagotovo pa bo dipol (na vsako stran 18cm). Vprašanje pa je, če imaš prostor. Take "gumištrudl" antene so sicer majhne, ampak ne delujejo dobro.
e.pavlin.si

Uporabniški avatar
spikey
Tekmovalec
Prispevkov: 271
Pridružen: 23 Apr 2014, 13:50

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a spikey » 10 Dec 2014, 20:41

haha, gumistrudl :jumpjump: :jumpjump:
hudo, tnx.
se bom mal igral ko bo cas. Nekak racunam da bi na quad dal dipol, pa pokonc postavil, na GS pa najprej dipol v isti poziciji, kasnej pa kj druzga, mogoce kksn diy Yagi.

Uporabniški avatar
spikey
Tekmovalec
Prispevkov: 271
Pridružen: 23 Apr 2014, 13:50

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a spikey » 11 Dec 2014, 18:33

hehe, sm odpru ob anteni.. mas prav, ena je bila tuljava, velika je mela pa samo zico. Krajse nisem meril, velika je mela pa nekje 9.5cm... po nobeni matematki nism dobil tega rezultata :)
tko da bom najbrz probal monopol in dipol.
mogoce ksna posebna zica?
predvidevam a ne sme bit izolirana, pa zavoji tuljav se najbrz ne smejo dotikat med seboj right?

Odgovori

Vrni se na