Oprema za multirotorje

Letalne naprave z enim ali več rotorji na elektro pogon.

Moderatorji: KristSUKHOI

Odgovori
Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6851
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a Krist » 21 Okt 2014, 08:20

jannyy napisal/-a:Sicer bi lahko najdel ustreznejšo rubriko za ta vprašanja ampak bom kar tukaj ker se gre za materjal za multirotorje...

Je kdo že naročal plošče karbonske iz hobbykinga ? so kaj vredne ?

in če mogoče kdo ve kje dobiti vitroplast v manjših količinah ne rabim plošče 2x1m ampak za začetek 200x200mm ploščo ali 2 ? kak link. karbona sem nekaj našel vitroplasta pa ne najdem ker nevem točno kako se temu reče v angleščini :oops: kakšna pomoč ? ( hvala =D> )
Jaz sem. Solidna za ta denar.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a scrat » 21 Okt 2014, 09:35

Vitroplast: exmega.si

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 21 Okt 2014, 12:37

Hvala, zaenkrat sem pri IC naročil, kasneje probam še karbon iz HK in kej iz amerike.

exmega.si je problem ker če nimajo na zaogi moraš vzet 2000mm x 1000mm tolko pa od enkrat ne rabim.
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3844
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 21 Okt 2014, 13:12

vitroplast je fr4 oznaka
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6851
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a Krist » 21 Okt 2014, 13:14

jannyy napisal/-a:Hvala, zaenkrat sem pri IC naročil, kasneje probam še karbon iz HK in kej iz amerike.

exmega.si je problem ker če nimajo na zaogi moraš vzet 2000mm x 1000mm tolko pa od enkrat ne rabim.
In kolko pride plata 1,5mm debelega?
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 21 Okt 2014, 14:26

Nevem koliko pride plata ker me niti ne zanima tako velika količina. :wink:
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 24 Okt 2014, 08:28

Zanima me če ima kdo viška kakšne propelerje da bi mi pasali na tele motorje...

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html


Jaz sen naročil te pa ne pašejo gor ker so predebeli in ne ostane nič navoja zunaj za matico...

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
AirKiller
Tekmovalec
Prispevkov: 257
Pridružen: 29 Avg 2005, 19:58
Kraj: Nova Gorica

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a AirKiller » 24 Okt 2014, 09:14

Nimas prave prope ? morejo imet luknjo kot dji motorji
o_O

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 24 Okt 2014, 09:42

Ne jaz imam z luknjo Fi5 rabim pa vsaj Fi8 če ima kdo kaj viška in bi prodal odkupim.
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
AirLord
Tekmovalec
Prispevkov: 384
Pridružen: 20 Jan 2012, 19:30

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a AirLord » 24 Okt 2014, 10:59

ja morajo imeti posebno luknjo za DJI ali pa vsaj luknjo fi8mm jaz imam... ne vem pa koliko nekaj je tudi karbonskih vmes...če te zanima pogledam doma in javim...
ZephyR clone FWP
Quad MV15 670 FP
Quad MV2 450 FP
QAV250 FP
ET gear: LoggerV3, OSD Pro, Guardian, Eagle eyes GS
RC link:FR Sky,2,4Ghz DHT-U
Video link: TS351+RC305, 5,8Ghz, 200mW,
FatShark base VG
SC2000 PZ0420
NEX-5N; MOBIUS

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 24 Okt 2014, 11:48

AirLord napisal/-a:ja morajo imeti posebno luknjo za DJI ali pa vsaj luknjo fi8mm jaz imam... ne vem pa koliko nekaj je tudi karbonskih vmes...če te zanima pogledam doma in javim...

prosim te poglej pa na zs javi.

problem je ker nikjer ne piše od koliko je luknja pri nekaterih ja pri nekaterih ne.

sicer sem probal moje povrtat in zadeva je precej mirna kljub povrtanim luknjam in nezbalansiranim pripelerjem.


bom zvećer video naložu.
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 30 Okt 2014, 19:50

Ali je normalno da če voltmeter dam na preverjanje stikov in dam na regulator na + in - da zadeva piska oziroma je povezava sklenjena ?

Sprašujem zato ker sem si sam izdelal power board sicer zadeva deluje super vendar so motorji malo trdi isto kot takrat ko das vse tri kable skupaj tprej se ne prosto lepo vrtijo ampak malo malo jih bremza. Je to normalno z power boardom ? Ko sem mel kable skupaj spajkane tega ni bilo.
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
galp
Tekmovalec
Prispevkov: 327
Pridružen: 16 Jan 2014, 19:02
Kraj: Novo mesto

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a galp » 30 Okt 2014, 20:10

jannyy napisal/-a:Ali je normalno da če voltmeter dam na preverjanje stikov in dam na regulator na + in - da zadeva piska oziroma je povezava sklenjena ?

Sprašujem zato ker sem si sam izdelal power board sicer zadeva deluje super vendar so motorji malo trdi isto kot takrat ko das vse tri kable skupaj tprej se ne prosto lepo vrtijo ampak malo malo jih bremza. Je to normalno z power boardom ? Ko sem mel kable skupaj spajkane tega ni bilo.
Piska v obe smeri? Torej če daš + voltmetra na + regulatorja (enako za minus) in če daš + voltmetra na - regulatorja in - vmetra na + regulatorja. Najbrž imaš na plošči kratek stik. V glavnem v takšnem stanju ne priključuj na baterije. Lahko pa tudi, če hočeš ugotovit, kje je kratek stik, vendar bo pri tem nastalo kar nekaj svetlobnih in zvočnih efektov. :D
e.pavlin.si

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 30 Okt 2014, 20:15

Ne to sem probal direktmo na kable od regulatorja.

Zadevo sem priklopu in dela zato mi je čudno zakaj so motorji tko trdi kot da bi vse tri kable dal skupaj.
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
ssikuc
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 10 Sep 2005, 21:02
Kraj: Zagorje

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a ssikuc » 30 Okt 2014, 21:18

mzakelj napisal/-a:Kaj pa tista očala iz HK ka je iz monitorja narejeno. Nekako mi je preveč dajat za te fatsharke 300€ samo da ne bom zgledal kot vesolc. To me najmanj moti. Je kdo probal tisto zadevo ?
@mzakelj

Si že naročil oziroma dobil Quanum očala iz HK?
Jaz sem ravno danes dobil paket s Fatshark Dominator V2, zraven sem pa vzel še Quanum ''očala'' za morebitnega sopotnika.
Moram rečt da je kvaliteta slike na monitorju presenetljivo dobra :o

LP
How hard can it be?

Uporabniški avatar
spikey
Tekmovalec
Prispevkov: 271
Pridružen: 23 Apr 2014, 13:50

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a spikey » 30 Okt 2014, 22:15

motorji so trdi, ker ostane nekaj napetosti na FETih, in vbistvu nardi neke vrste kratek stik... zelo posploseno povedano. To je cist normalno, lahko se zgodi, lahko se ne. Ce pustis 5monit pri miru ta napetost pade.

ta stric dobr razlozi
https://www.youtube.com/watch?v=RaCjJbEB078

Uporabniški avatar
galp
Tekmovalec
Prispevkov: 327
Pridružen: 16 Jan 2014, 19:02
Kraj: Novo mesto

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a galp » 30 Okt 2014, 23:05

ssikuc napisal/-a:
mzakelj napisal/-a:Kaj pa tista očala iz HK ka je iz monitorja narejeno. Nekako mi je preveč dajat za te fatsharke 300€ samo da ne bom zgledal kot vesolc. To me najmanj moti. Je kdo probal tisto zadevo ?
@mzakelj

Si že naročil oziroma dobil Quanum očala iz HK?
Jaz sem ravno danes dobil paket s Fatshark Dominator V2, zraven sem pa vzel še Quanum ''očala'' za morebitnega sopotnika.
Moram rečt da je kvaliteta slike na monitorju presenetljivo dobra :o

LP
Jaz jih imam in moram reči, da je slika boljša, kot na Fatsharkih. Je pa treba uničit ena smučarska očala, da je stvar udobna. + zgledaš ku vesolc.
e.pavlin.si

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 31 Okt 2014, 09:15

spikey napisal/-a:motorji so trdi, ker ostane nekaj napetosti na FETih, in vbistvu nardi neke vrste kratek stik... zelo posploseno povedano. To je cist normalno, lahko se zgodi, lahko se ne. Ce pustis 5monit pri miru ta napetost pade.

ta stric dobr razlozi
https://www.youtube.com/watch?v=RaCjJbEB078

Hvala, sem opazil danes zjutraj ko je čez noč stal da so motorji čisto sproščeni. :D

Sicer bom danes zrezkal še en power board z malo večjim razmakom med + in - stranjo.
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 07 Nov 2014, 08:35

Krist napisal/-a:
jannyy napisal/-a:Hvala, zaenkrat sem pri IC naročil, kasneje probam še karbon iz HK in kej iz amerike.

exmega.si je problem ker če nimajo na zaogi moraš vzet 2000mm x 1000mm tolko pa od enkrat ne rabim.
In kolko pride plata 1,5mm debelega?

Po mailu so mi javili takšno ceno

VITROPLAST plošča
1,5 x 1000 x 2000mm
cena: 118,58 EUR/kos + DDV = 142,30 EUR
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6851
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a Krist » 07 Nov 2014, 09:52

Jaz sem dobil plošč z bakrom na eni strani za manj kot 50€. Je bila pa 1,2m2 površine
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 07 Nov 2014, 10:02

Dobro plošče z barkom sem nabavil sedaj iščem bolj brez bakra torej FR4 če se ne motim ? za kakšno ploščo oz svoj quad narediti. :D
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
galp
Tekmovalec
Prispevkov: 327
Pridružen: 16 Jan 2014, 19:02
Kraj: Novo mesto

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a galp » 07 Nov 2014, 10:51

jannyy napisal/-a:Dobro plošče z barkom sem nabavil sedaj iščem bolj brez bakra torej FR4 če se ne motim ? za kakšno ploščo oz svoj quad narediti. :D
Vzameš tako z bakrom in jo pojedkaš.
2vode 1kislina (H2SO4) 0.5vodikovega peroksida
e.pavlin.si

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a jannyy » 07 Nov 2014, 12:27

galp napisal/-a:
jannyy napisal/-a:Dobro plošče z barkom sem nabavil sedaj iščem bolj brez bakra torej FR4 če se ne motim ? za kakšno ploščo oz svoj quad narediti. :D
Vzameš tako z bakrom in jo pojedkaš.
2vode 1kislina (H2SO4) 0.5vodikovega peroksida
Sem razmišljal tudi o tem ma je škoda, bom rajši naročil ploščo brez bakra pa je, z bakrom pa šparam za kakšno vezje.
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
ssikuc
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 10 Sep 2005, 21:02
Kraj: Zagorje

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a ssikuc » 29 Nov 2014, 17:45

Pozdravljeni!

Je kdo delal primerjavo Gemfan 5x3 propelerjev iz banggood-a in hobbykinga?
Kje se dobi 'ta prave' Gemfan propelerje?

Doma imam šop propelerjev iz obeh trgovin in moram povedat, da je kar razlika med njimi.

Hobbyking Gemfan 5x3 (nov iz vrečke, nebalansiran):
- propeler 1,79 g
- distančniki 0,36g
Distančnik se tesno prilega na propeler, zračnosti ni.


Banggood Gemfan 5x3 (nov iz vrečke, nebalansiran):
- propeler 1,96 g
- distančniki 0,29g
Distančnik se ohlapno prilega na propeler in je kar velika zračnost #-o

Iz slike je razvidna razlika med banggood in hobbyking distančniki. Mogoče so iz banggooda novejši in so šli v spremembo orodja za brizganje (pocenitev - manj materiala)? Ali gre pa za drugega proizvajalca?
Vsekakor so distančniki slabši iz banggood-a in je potrebno uporabiti distančnike iz hobbykinga za tesni ujem banggood propelerjev.
Slika

LP :mahaj:
Simon
How hard can it be?

Uporabniški avatar
galp
Tekmovalec
Prispevkov: 327
Pridružen: 16 Jan 2014, 19:02
Kraj: Novo mesto

Re: Oprema za multirotorje

Odgovor Napisal/-a galp » 29 Nov 2014, 19:22

Najbrš so narejeni v različnih tovarnah z različnimi orodji.
e.pavlin.si

Odgovori

Vrni se na