Kaj trenutno počnete? 2011

Karkoli se vam zdi zanimivo, vredno ogleda,..., objavite tukaj!
Odgovori
Uporabniški avatar
Klemen P
Dr. Modelar
Prispevkov: 2369
Pridružen: 25 Feb 2011, 15:14
Kraj: na vasi ..

Odgovor Napisal/-a Klemen P » 03 Nov 2011, 21:05

mihec87 napisal/-a:
Klemen P napisal/-a:A mrbit kdo ve če imajojo v KAMM-u kakšne svinčene uteži po 500-1000g v enem kosu.
Pri vulkanizerju sem že bil vendar nimam ne starih loncev in ne plinskega gorilnika da bi stvar pretopil in ulil
zato iščem utež v kosu ??
Ribiške oz trgovine z potapljaško opremo samo znajo kar zaribat..Najlaži če najdeš kje kake stare cevi pa z kladivom mal preoblikuješ zadevo..Ali pa če lahko daš zadevo v kak žaklček..
Točno,maš prav...stare svinčene cevi,na to pa tud pomislu nisem,bo treba mal pregledat 8)

marolt55
Tekmovalec
Prispevkov: 381
Pridružen: 29 Avg 2010, 14:49
Kraj: Preserje pri Radomljah

Odgovor Napisal/-a marolt55 » 03 Nov 2011, 21:31

Jaz sem svinec topil na žaru, v konzervi od riomare. Tako ga lahko lepo preoblikuješ.

Uporabniški avatar
ok11
Freak
Prispevkov: 888
Pridružen: 25 Feb 2008, 20:53
Kraj: Sevnica

Odgovor Napisal/-a ok11 » 03 Nov 2011, 22:15

KolarModelar napisal/-a:Posesal, umil, spucal okna in našprical z maxi brilom 2 pežojčka...

Zlamal 4 propelerje na quadu zaradi motnje na 2,4g??? Sedaj sem za kakšne 3 tedne prizemljen s quadu.

lp, Metod
Čudno! Na motnje smo najprej pomislili, v času kristalov.

Kaj pa imaš za eno komando?
Lep dan Franc

Uporabniški avatar
KolarModelar
Freak
Prispevkov: 994
Pridružen: 19 Okt 2007, 15:52
Kraj: Letuš
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KolarModelar » 03 Nov 2011, 22:22

Futaba fx18 predelana na 2,4G z Frsky.

Ali je bil sprejemnik ali pa board na Quadu. Sedaj sem zaskrbljen. :)
Nč bat, sam žgat...

Uporabniški avatar
cujcuj
Dr. Modelar
Prispevkov: 2291
Pridružen: 25 Jul 2006, 13:21
Kraj: Selo Bled

Uteži.

Odgovor Napisal/-a cujcuj » 03 Nov 2011, 23:48

LP. Klemen v Obiju imaš plinske bombice z pištolo ali gorilcem doma pa vzameš en star lonec pa z pliskim gorilcem pretopiš svinec. To ti bo še najlažje.

LP. čujčuj
pebi gas tam gledaj ki letiš.

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 03 Nov 2011, 23:56

Svinc je pa ja zabavno pretapljat, pa itak običajno rabiš kakšno specifično obliko.
Fly it like you stole it!

Uporabniški avatar
cujcuj
Dr. Modelar
Prispevkov: 2291
Pridružen: 25 Jul 2006, 13:21
Kraj: Selo Bled

MOtnje.

Odgovor Napisal/-a cujcuj » 04 Nov 2011, 00:05

LP. Jaz bom takole povedal povsod se je slišalo no sedaj pa je z motnjami konec tu je 2,4G tam pa ni motenj. Zadnje čase pa se vedno več sliši ti veš, da je un mel motnje na 2,4G pa je razbil model. Kaj potem ni res da tam ni motenj. To pa da nekateri montirate 2,4G na navadno postajo pa je še huje saj po moji logiki, ko uklopiš navadno postajo predelano na 2,4G postaja še vedno lahko povzroča motnje kajti v osnovi je delana za 40 MHz ali pa 35 MHz. Pa to bi še razumel samo kaj pa je z orginalom 2,4G kaj pa njemu meša štrene?????????????????????.
No to je moje gledanje na te zadeve, no jas imam 40 MHz Graupner MC 20 pa bom tu ostal.

LP. čujčuj :P
pebi gas tam gledaj ki letiš.

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 04 Nov 2011, 00:19

Ne vem če je kdo trdil da na 2.4g pa motnje ne obstajajo, jih je pa kakšnih 90% manj kot pri navadnih FM sistemih in kakšnih 99% manj ko govorimo o cenenih FM sistemih. :lol:

Montiranje "aftermarket" 2.4G modulov je čisto uredu rešitev, če bi kdaj odprl komando bi ti bilo hitro jasno zakaj. Dejansko so možgani in oddajniški modul popolnoma ločeni zadeve. Itak je pa v uporabi samo en modul naenkrat, tako da tu ne prihaja do težav.


Sam uporabljam cenen kitajski 2.4G sistem, s sprejemniki po 10€ in lahko delaš z zadevo kar hočeš pa ni niti enega problema, dometa dovolj, nizka poraba...

In ko rečem delaš kar hočeš-v letečem krilu imam baterijo, zraven zatlačen sprejemnik, na baterijo nalepljen regulator, antene zatlačim okoli baterije (vzporedno, čeprav je priporočeno da so pod pravim kotom), s servo kabli tudi nisem kompliciral, nobenih feritov, ničesar... Zadeva pije kakšnih 50A in ni bilo nikoli niti sledu o kakšnih motnjah.

Poleg tega je lahko zraven še nekaj modelarjev in se nobenemu ni treba sekirat za na katerem kanalu kdo fura, pri cenenih FM komandah vem da je bil problem čeprav je bil kanal različen za 1 stopničko.


(da ne omenjam kako krasno zgleda ko vržeš model z zloženo anteno na oddajniku... na tleh vse dela, pa kakšnih par metrov še lahko fino gas tiščiš pol je pa konc lušnega :lol: )
Fly it like you stole it!

Uporabniški avatar
Klemen P
Dr. Modelar
Prispevkov: 2369
Pridružen: 25 Feb 2011, 15:14
Kraj: na vasi ..

Odgovor Napisal/-a Klemen P » 04 Nov 2011, 06:24

Ja glede svinca sem pozabil povedat da ga vulkanizerji ne uporabljajo več ker je strupen in imajo sedaj cinkove uteži.Kolega mi je svetoval da se dobijo svinčene uteži v trgovinah s potapljaško opremo in da je 1kg svinca za na pas par 3 €,pa še pravilne oblike je.Morm mal pogoglat če se ga res dobi tko ugodno.Drugače pa hvala vsem za nasvet!

Uporabniški avatar
Roberto
Dr. Modelar
Prispevkov: 8503
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:16
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a Roberto » 04 Nov 2011, 09:39

Čakam !!! Čez 3/4 ure bom šel v zdravstveni dom, odstranit šive iz mojega desnega koljena, po artroskopiji (?) ... :oops: #-o :grrrrrrrrrrr:
.
Grunf pravi: Ko vrijedi leti, ko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi !
.

Uporabniški avatar
Klemen P
Dr. Modelar
Prispevkov: 2369
Pridružen: 25 Feb 2011, 15:14
Kraj: na vasi ..

Odgovor Napisal/-a Klemen P » 04 Nov 2011, 09:51

Srečno!

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 04 Nov 2011, 10:10

Jst pa čakam da grem na en razgovor za en bedn(o plačan) job :) Ah ja bolš k nič. :)
Fly it like you stole it!

Lynx
Razpravljalec
Prispevkov: 93
Pridružen: 07 Okt 2011, 13:53
Kraj: Celje - Center

Odgovor Napisal/-a Lynx » 04 Nov 2011, 11:37

Tornado saj veš kok pravjo... Bolje išta nego ništa ;) 8)
If it's worth doing, it's worth overdoing!

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 04 Nov 2011, 11:46

Tako nekako ja. Čeprav zdej ko mam tu že napol zmenjeno sta se pa pojavle dve boljše možnosti na eštudentu haha, pa čekiram že par tednov... #-o
Fly it like you stole it!

Uporabniški avatar
MatCox
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 12 Mar 2011, 20:03
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MatCox » 04 Nov 2011, 13:33

KolarModelar napisal/-a:Futaba fx18 predelana na 2,4G z Frsky.

Ali je bil sprejemnik ali pa board na Quadu. Sedaj sem zaskrbljen. :)
Jaz sem imel podobne težave na FC 18 V3(prav tako modul FrSky 2.4 Mhz). Potem pa sem po detaljnem pregledu ugotovil, da korak pinov na Futabi ni 100% enak tistim na Frsky modulu. Ker za polnjenje baterije večkrat odprem komando, moram modul večkrat potegnit ven in noter... Ker je antenski konektor tako blizu modula, je anteno potrebno odviti, da lahko modul snameš. Posledica tega je bila, da je pri vstavljanju modula potrgalo pine v modulu. Dobesedno jih je odtrgalo iz pertinaksa... Sedaj sem to rešil tako, da sem modul predelal na verzijo DIY. V hiši je blo že testirano in dela. Moram še prečekirat zunanji doseg. Mislim pa, da bi moralo delovati.
Je pa modul lepo narejen, tako da se ga da odpret brez problemov.

Edina stvar je, da moraš izredno pazit na antenski kabelček. meni se je odtrgal iz tistega mikro konektorja (UFL).
sem imel rezervno anteno (k sreči nekoliko daljša -15 cm) od sprejemnika in sem prelotal SMA konektor. Sedaj je antenski priključek na ohišju Futabe levo od original antene, tipka za F/S in bindanje ter ledica, pa so na prostoru za stikala. Malo sem jezen, ker brez pravega (oz. primernega) orodja težko delaš. Improvizacija pa prinese za seboj bolj bogi izgled.
Ampak meni je trenutno pomembno, da stvar deluje...
Če koga zanima, se lahko potrudim in stvar poslikam. Mogoče bo komu prišla prav.
Če bi vedel, kako se bo stvar končala, bi vzel raje DIY modul in prišparal 15€...
A vsaka šola nekaj stane. Jaz k sreči nisem nič razbil, tako da je bila cenovno ugodna :D (šola namreč)

Lep pozdrav,
Matcox
Letim, torej sem...
Dokler ne okusiš grenkobe poraza, ne boš občutil slasti zmage.

Uporabniški avatar
HyperJack
Profesor
Prispevkov: 1229
Pridružen: 16 Maj 2004, 11:07
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a HyperJack » 04 Nov 2011, 14:00

Sedim v Mesing baru v Mengšu, gledam u luft in čakam, da mi polepijo kombi z dizajnom :P, če je kdo blizu, prid dam za kafe, heh

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 04 Nov 2011, 14:52

Evo zdej se pa moj e-savage pele tko kot se more(sicer mi je vzelo skoraj 1 dan ampak jbg) še par finih nastavitev pri zavijanju pa je to to 8)

Uporabniški avatar
Klemen P
Dr. Modelar
Prispevkov: 2369
Pridružen: 25 Feb 2011, 15:14
Kraj: na vasi ..

Odgovor Napisal/-a Klemen P » 04 Nov 2011, 14:58

T0RN4D0 napisal/-a:Jst pa čakam da grem na en razgovor za en bedn(o plačan) job :) Ah ja bolš k nič. :)
Vsi imamo več ali manj bedn šiht,če pa že ravno to ne pa sigurno bedno plačo!
Jest nardim na mesec čez 200+ ur imam pa z malico vred dobrih 640€ pol si za zamisl #-o

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 04 Nov 2011, 15:09

MatCox napisal/-a:
KolarModelar napisal/-a:Futaba fx18 predelana na 2,4G z Frsky.

Ali je bil sprejemnik ali pa board na Quadu. Sedaj sem zaskrbljen. :)
Jaz sem imel podobne težave na FC 18 V3(prav tako modul FrSky 2.4 Mhz). Potem pa sem po detaljnem pregledu ugotovil, da korak pinov na Futabi ni 100% enak tistim na Frsky modulu. Ker za polnjenje baterije večkrat odprem komando, moram modul večkrat potegnit ven in noter... Ker je antenski konektor tako blizu modula, je anteno potrebno odviti, da lahko modul snameš. Posledica tega je bila, da je pri vstavljanju modula potrgalo pine v modulu. Dobesedno jih je odtrgalo iz pertinaksa... Sedaj sem to rešil tako, da sem modul predelal na verzijo DIY. V hiši je blo že testirano in dela. Moram še prečekirat zunanji doseg. Mislim pa, da bi moralo delovati.
Je pa modul lepo narejen, tako da se ga da odpret brez problemov.

Edina stvar je, da moraš izredno pazit na antenski kabelček. meni se je odtrgal iz tistega mikro konektorja (UFL).
sem imel rezervno anteno (k sreči nekoliko daljša -15 cm) od sprejemnika in sem prelotal SMA konektor. Sedaj je antenski priključek na ohišju Futabe levo od original antene, tipka za F/S in bindanje ter ledica, pa so na prostoru za stikala. Malo sem jezen, ker brez pravega (oz. primernega) orodja težko delaš. Improvizacija pa prinese za seboj bolj bogi izgled.
Ampak meni je trenutno pomembno, da stvar deluje...
Če koga zanima, se lahko potrudim in stvar poslikam. Mogoče bo komu prišla prav.
Če bi vedel, kako se bo stvar končala, bi vzel raje DIY modul in prišparal 15€...
A vsaka šola nekaj stane. Jaz k sreči nisem nič razbil, tako da je bila cenovno ugodna :D (šola namreč)


Lep pozdrav,
Matcox
fx-18 tako ne gre drugače kot z diy zadevo saj nima modula..
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

logar
Tekmovalec
Prispevkov: 229
Pridružen: 31 Jul 2007, 16:31
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a logar » 04 Nov 2011, 17:05

Verjetno zaključil to ne najbolj dobro sezono v kateri nisem kaj prida letel. Za konec pa sem uničil karbonsko 23*8. #-o Upam da bo naslednje leto boljše. :D

Uporabniški avatar
KolarModelar
Freak
Prispevkov: 994
Pridružen: 19 Okt 2007, 15:52
Kraj: Letuš
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KolarModelar » 04 Nov 2011, 17:14

JEBE*** kak KUR*** dan.

Zapelem iz parkirišla s pokopališča v LJ (žale) v krožišče in primem za pas da bi se pripasal, ko me že vidi ena luštna policajka in mi pomaha. 120€ zato ker nisem bil pripasan.... #-o #-o #-o #-o :grrrrrrrrrrr: :grrrrrrrrrrr: :grrrrrrrrrrr: :grrrrrrrrrrr: :grrrrrrrrrrr: :grrrrrrrrrrr: :grrrrrrrrrrr:

Končno se umirim in grem v BTC po balzo za nov projekt. In 10 platic balze (8mm, 3mm in 1,5mm) ter en komplet šarnirjev pride 30€. #-o #-o

Je sploh lahko še slabše?


lp, Metod
Nč bat, sam žgat...

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 04 Nov 2011, 17:30

Dober nasvet enga znanca, ko ga je inkasant isto zarad pasu zahaklal ko je šel iz ene trgovine v drugo.... Je reku sm šov takoj v tistem trenutku na pošto plačat položnco, da sm bil sam enkrat jezn, ker drugač bi bil čez en tedn spet kob mogu plačvat :lol:
Fly it like you stole it!

Uporabniški avatar
deci
Tekmovalec
Prispevkov: 289
Pridružen: 13 Jan 2009, 19:20
Kraj: Sežana - Šepulje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a deci » 04 Nov 2011, 17:37

:lol: ta je dwobra :D hahaha

Uporabniški avatar
modelarcina
Profesor
Prispevkov: 1038
Pridružen: 18 Jan 2006, 13:30
Kraj: kamnik

Odgovor Napisal/-a modelarcina » 04 Nov 2011, 19:23

KolarModelar napisal/-a:

Končno se umirim in grem v BTC po balzo za nov projekt. In 10 platic balze (8mm, 3mm in 1,5mm) ter en komplet šarnirjev pride 30€. #-o #-o

Je sploh lahko še slabše?


lp, Metod
Mladi tehnik misli da ma zlatarno :lol: :lol:
www.okarbon.eu

Uporabniški avatar
MATO123
Tekmovalec
Prispevkov: 296
Pridružen: 10 Okt 2009, 11:48
Kraj: Radeče

Odgovor Napisal/-a MATO123 » 04 Nov 2011, 19:40

točno to ja!!! :grrrrrrrrrrr:
Lp,
_________
Matic

Odgovori

Vrni se na