Modelarska trgovina v Hong Kongu - (do 2010)

Karkoli se vam zdi zanimivo, vredno ogleda,..., objavite tukaj!
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
sanva
Razpravljalec
Prispevkov: 104
Pridružen: 04 Jun 2006, 18:43
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a sanva » 24 Jul 2009, 10:11

Nato se pritožiš??

In dobiš tako napisano sranje, (ki ni podobno odločbi!) brez nadaljnih postopkov in brez pravnega poduka.


Kje je pa roba oziroma kam so jo poslali (nazaj kupcu) ali uničil pa nič?....
Zadnjič spremenil sanva, dne 06 Avg 2009, 11:16, skupaj popravljeno 7 krat.
Lp,

Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 24 Jul 2009, 10:13

Na tem forumu se je o potrebi, da je radiodifuzijska oprema, ki se uvaža v države članice EU opremljena z oznako CE, že pisalo tako, da bi vsakdo, ki se odloči kupovati tovrstno opremo izven držav EU lahko vedel kaj za ustrezen uvoz potrebuje. Poleg zgoraj omenjene opreme veljajo tudi direktive, ki pokrivajo druga področja o čemer nekoliko kasneje.

Seveda posameznik, ki ima težave z uvozom problematičnega blaga, dojema komplikacijo, ki jo predstavlja carinska uprava in kasneje tržna inšpekcija kot nepotrebno zapletanje. Če zadevo pogledamo z določene distance si mora vsakdo priznati, da bi uvoz opreme, ki seva na nedovoljenih frekvenčnih območjih, z močmi, ki presegajo dovoljene ali pa sevajo preko dovoljenih kanalov vneslo obilo težav uporabnikom, saj le ti nebi mogle vedeti ali je neko dejstvo zapisano v specifikacijah naprave dejansko točno ali ne. Tako bi lahko zaradi tega z uporabo svoje naprave povzročali težave ali škodo drugim uporabnikom.

Na zgoraj omenjeno opremo se nanaša Direktiva 1999/5/ES. V tem primeru je iz prejetega odgovora proizvajalca oz. trgovca očitno, da omenjena naprava ne ustreza zahtevanim standardom oz. še ni bila ustrezno certificirana. Uvoz takšne naprave ne glede na ta ali gre za promet med gospodarskimi subjekti, fizičnimi osebami ali njuno kombinacijo ni mogoč. Če poenostavim. Problematičen del iz tega naslova (2. člen C odstavek) je sprejemnik in oddajnik (ne komanda kot takšna).

Kot sem omenil obstajajo tudi druga področja, ki jih pokrivajo Direktive ES. Glede na to, da je v specifikaciji navedeno, da gre za igračo, bi moral biti izdelek skladen tudi z Direktivami 88/378/EEC, 92/59/EEC in 93/68/EEC. V primeru, da bi se tržna inšpekcija spotaknila ob ta del, bi se dalo sklicevati na dejstvo, da tovrstna »igrača« ni namenjena otrokom do 14-ega leta starosti, kar je osnova za zahtevo po upoštevanju zgoraj navedenih direktiv. V tem primeru je sporen celoten izdelek in ne zgolj njegov del.

Glede na ceno kupljenega blaga ekonomsko ni mogoče upravičiti niti tega sestavka, kaj šele izdelavo kakega resnejšega pravnega mnenja. Za začetek bo potrebno počakati na pisno obvestilo, ki bo jasneje opredelil nastali zaplet.
Sumim, da bo verjetno edina smela rešitev poizkus dogovora s tržno inšpekcijo v smislu, da se sporen del opreme odstrani in uniči, za preostanek opreme pa se dovoli uvoziti.

LP
Alex

Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 24 Jul 2009, 11:25

FlyByWire napisal/-a:Moje mnenje pri uvozu radiodifuzne opreme sledeče.: Strinjam se s tem, da morajo biti produkti, ki so radiodifuzijska oprema kot prvo opremljeni s predpisanimi oznakami, ki veljajo za Evropsko področje in so kot takšni dovoljeni za uporabo na ozemlju EU. In tudi prav je, da na to opozorijo carinska služba in tržni inšpektorat. Vendar bi tudi obe službi lahko porabili vsaj 10 minut časa na internetu ter sami poiskali potrebne dokumente in če tega ne uspejo pridobiti, kontaktirajo uvoznika ( verjetno je zakon precej jasen). Vsekakor pa menim, da bi za deklaracije in CE oznake in dovoljenja morali poskrbeti dobavitelji opreme se pravi Azijske spletne trgovine, ker v nsprotnem primeru imamo potrošniki težavo z uvozom in gre po neki tezi verjetno tudi za zavajanje potencialnih kupcev. Skratka preden se kupuje iz Azije je pametno preverit, če izdelki dejansko ustrezajo EU standardom in s tem olajšat predvsem sebi slabo voljo, da o zadržkih raznih odgovornih republiških služb.
V tovrstnih postopkih je aktivno legitimirana stranka, kar pomeni, da je teža zbiranja dokazil na njeni strani. Docela nerealno bi bilo pričakovati, da bi se to breme preneslo na državo, saj bi se na tak način postopki zavlekli v nedogled, potrebno bi bilo zaposliti vojsko dodatnih uradnikov, posledično pa bi se dvignila cena storitve.
Glede na to, da gre v tem primeru za individualni uvoz je dejansko uvoznik zasebnik in tržni inšpektorat se bo z dopisom obrnil na tistega, ki stvar uvaža, da priloži potrebno dokumentacijo.

V primeru, da bi neko azijsko podjetje tržilo svoje izdelke znotraj EU bi po zakonu morali poskrbeti za vso potrebno dokumentacijo. V primeru, ko gre za nakup preko spleta pa dejansko ne prodajajo izdelka v EU temveč v svoji državi in niso zavezani niti naši niti evropski zakonodaji. Žal prav tako niso dolžni kupca opozoriti na ta element. Tudi sam se sicer strinjam, da je zamolčanje tovrstnega podatka oblika zavajanja kupca, vendar žal niti znotraj EU nimamo poenotenih in celovitih standardov na področju varovanja pravic kupcev, kaj šele izven nje. Na področju EU si je sicer evropska komisija zadala eno od prioritet, da to področje bolje uredi, vendar žal ni pričakovati hitrih rezultatov, na področju internetne trgovine izven EU pa bo zaradi kopice vzrokov področje najverjetneje še precej časa popolnoma neurejeno.

Seveda se prav tako strinjam, da je pomembna predhodna informiranost kupca v izogib neljubim birokratskim zapletom.

LP
Alex

leongros16
Razpravljalec
Prispevkov: 150
Pridružen: 03 Jul 2008, 19:28
Kraj: Mislinja

Odgovor Napisal/-a leongros16 » 24 Jul 2009, 12:33

aha hvala za odgovor


Sedaj me pa zanima glede tele extre 260; izkušeni modelarji že malo predvidevate težo letala pri gradnji in sedaj me zanima koliko prbližno bi tehtala tale http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7726 rtfhvala

Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 24 Jul 2009, 12:48

Ultralajt napisal/-a: ...
Je pa tako, da včasih, če imaš vsaj malo zdrave pameti, in modelarske žilice, zadevo porihtaš, še preden lahko kaj odpove.

Tako sem na primer enkrat dobil spiner, na katerega vmesniku ena od lukenj ni bila do konca odštancana. Previdno sem zadevo povrtal in je že bilo kot novo ;) Sem videl na njihovem forumu, ko je en ami imel isti "problem" z luknjo in je spraševal, kaj naj naredi..ali naj vrne spiner nazaj ali reklamira... Sem rekel sam pri sebi: "Če ne znaš zvrtat ene usrane luknje, luzer... ti pa privoščim da ne veš kaj sedaj! Pojdi brcat žogo!"

Pri tistih cenenih Tower Pro power kompletih (motor, regler in prop) pa tudi pri outrunerjih za na depronarje, pa sem takoj utrdil žičke (sukanec in CA), da ni bilo možnosti njihovega po(pre)trganja med montažo in uporabo.
Mnogi to potrgajo in potem jim motor samo trza, pa ne vejo kaj je narobe....
...

Marsikdaj pride človeku na uho kako jadikovanje nezadovoljnega kupca in si lahko njegovo nezadovoljstvo interpretiramo tudi nekoliko drugače od nezadovoljneža samega. Lahko gre za prav banalne situacije, ki kategorizirajo v skupino »If all else fails, RTFM«.

Spet druge težave so bližje primeru, ki ga je zapisal Ultralajt. Nesposobnost reševanja tovrstnih problemov na področju modelarstva še toliko bolj čudi, saj bi človek upravičeno pričakoval, da se s tovrstno dejavnostjo ukvarjajo posamezniki, ki naj bi imeli vsaj kanček smisla za reševanje tehničnih problemov oziroma jim to predstavlja poseben izziv.

Seveda pa obstajajo tudi primeri, ko je najboljša pot uveljavljanje pravic, ki dotičejo kupcu.

Tudi sam sem imel priložnost izkusiti slednje dve kategoriji in v nekaj primerih sem se preprosto odločil in problem odpravil sam, saj je tako odpadlo nepotrebno mukotrpno čakanje na reševanje zahtevkov. Nekoliko bolj grenak priokus je ostal zato, ker je šlo za »zahodne« izdelke s temu primerno ceno.

Kar se tiče prve kategorije pa upam, da se vanjo, vsaj javno, tudi v prihodnje ne bom ujel. :wink:

LP
Alex

Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 29 Jul 2009, 09:01

Starkiller napisal/-a:
Sem poslal proizvajalcu mail, da mi komplicirajo zaradi CE pa mi je poslal račun (vrednost 40 $ - heli igrača-darilo) nič pa glede CE oznake.

in kot izgleda se bom obrisal pod nosom za 430 evrov.
Kot prvo. Trgovec je ravnal skrajno nekorektno s posredovanjem prirejenega računa. V primeru predložitve tovrstnega dokumenta v upravnem postopku prevzame tisti, ki ga predloži kazensko odgovornost za točnost le teh, če se mu dokaže, da je vedel oz. bi lahko vedel, da so navedeni podatki netočni. S takim ravnanjem je trgovec, zavedno ali nezavedno postavil kupca v kočljivo situacijo.

CE so začetnice besed Conformité Européenne.

Omenjeni znak je točno določen in ne gre zgolj za sestavo dveh črk, ki imata lahko tudi drugačne pomene. V primeru, da nek izdelek nosi tak znak pomeni, da le ta ustreza vsaj eni od direktiv evropske komisije. Proizvajalci, ki za svoje izdelke želijo pridobiti omenjeni znak, morajo v posebnem postopku dokazati, da izdelek ustreza postavljenim zahtevam. Glede na to, da tovrstno certificiranje tudi nekaj stane se nekateri proizvajalci, ki ali ne nameravajo svojih izdelkov tržiti na območju EU, natančneje EEA ali izdelki niso skladni z direktivami, svojih izdelkov ne certificirajo. Na določenih področjih predstavlja tovrstna oznaka zgolj dodatno zagotovilo o lastnostih izdelka spet na drugih področjih je tovrstna oznaka pogoj za vnos izdelka na območje EEA. V primeru, da se za nek izdelek postavi vprašanje ali dejansko ima omenjen certifikat mora tržna inšpekcija to ugotoviti oz. je stranka v postopku pozvana, da predloži ustrezne dokaze. Izjeme sicer obstajajo vendar so za pričujoči postopek brezpredmetne.

O problematiki tovrstnega izdelka pa sem že pisal.

S slednjo izjavo se ne strinjam in sem optimist kar se tiče reševanja nastale situacije, kar seveda ne pomeni, da bo uvoz preprosto odobren.
shqwarch napisal/-a:
poskušaj iz njih izvleci, če poznajo kakšnega dobrega odvetnika (ne delajo prav vsi za denar). Če ti ga uspe dobiti začnita iskati luknje v zakonih in členih tako bos imel nekaj možnosti, da dobiš vsaj denar če ne kar željen produkt.

Tisti kupček denarja ni malo in ne vreč puške v koruzo
Od časa do časa se seveda kaka zadeva naredi tudi Pro bono publico, me pa prav zanima kdo bi bil tovrstno zadevo pripravljen prevzeti na tak način. Jaz ga ne poznam.

Kar se tiče slednje izjave pa se z njo popolnoma strinjam. Tudi o smeri reševanja sem v omenjenem tekstu nekaj že zapisal.

LP
Alex

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 29 Jul 2009, 10:07

Še en primer nakupa v HK, ko je treba biti modelar-štromar :-?

Vrtalnik ima "nekompatiblinen" vtikač, zato ga je treba zamenajti z "našim". K sreči imam vedno kakega pri roki, tako da zamenjava ni bila problem.

Slika

Nabavil sem za rezervo, če mi vrtalnik na CNC mašini crkne (recimo ravno v nedeljo in ko je treba nujno kaj zrezati ;) )

Uporabniški avatar
klemen7
Profesor
Prispevkov: 1178
Pridružen: 21 Jun 2008, 18:28
Kraj: Dolenja Trebuša/Ljubljana

Odgovor Napisal/-a klemen7 » 29 Jul 2009, 10:34

ultralajt mislem da se ti z vsemi davki itd ne splača tega kupvat iz kitajske

ga majo pr interdiskontu za 12€ :lol: pa dela čist uredu ga mam doma :)
ta iz HC pride pa že sam s poštnino pa njegovo ceno za dva v interdiskontu.
Priponke
prikazi_sliko.php3.jpeg
prikazi_sliko.php3.jpeg (36.67 KiB) Pogledano 1903 krat
https://www.argentglobalnetwork.com/?klemen7

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 29 Jul 2009, 11:03

klemen7 napisal/-a:ultralajt mislem da se ti z vsemi davki itd ne splača tega kupvat iz kitajske
Nobenih davkov ni, poštnina pa tudi ni pretirana. Ta iz HK ima 160W in 35.000min-1, tvoj iz Interdiskonta pa ima 130W in 30.000min-1, torej je tvoj ~15% švohnejši.
Tudi ceno imam v HK "posebno", kot nagrado za pisanje blogov, zato je nesmiselno prerekanje okoli cene....

Sicer se je pa brez zveze prerekati, kdo ga je usral in kdo ne, prejšnji post sem objavil v zvezi s kitajsko trgovino in primerom, ko je treba nekaj predelati, da deluje, ali pa je treba dobro pogledati preden kaj kupimo, da se ne zafrknemo s kakim detaljem, kot tem, ki sem ga opisal.

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 29 Jul 2009, 11:41

shqwarch napisal/-a:....Ti pa verjetno pov foruma preiščeš? Kermu se da tako intenzivno iskat...
Informacije najdem hitro, ker znam postavit pravilna vprašanja, ter pišem taprave ključne besede. S tem "zapravim" kar se da malo časa.
Kdor tega ne zna, ali pa se mu ne ljubi.... hmmm...to je pa že "davek na neumnost".
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
FlyByWire
Profesor
Prispevkov: 1115
Pridružen: 21 Mar 2009, 20:52
Kraj: LJ-BROD

Odgovor Napisal/-a FlyByWire » 29 Jul 2009, 19:31

Malce pazljivosto pri CE oznakah je dobrodošlo , ker sta oznaki skoraj identični le da China Export oznaka v Eu ne velja "počenega groša":
Priponke
ce_marks.jpg
ce_marks.jpg (11.66 KiB) Pogledano 1607 krat
Semi-scale JET RANGER III 700 size with Flasher 600 mechanics- under development,
SAB GOBLIN 630,HPS HEAD,MS COMPOSITE main and tail blades,ALIGN 750MX 530kv, A.DS615, F.BLS251,YGE120HV
Futaba Transmitter 10CHG !

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 29 Jul 2009, 20:28

Evo nekaj za motociklistične navdušence... ready to go....

Slika

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9478

Uporabniški avatar
ok11
Freak
Prispevkov: 888
Pridružen: 25 Feb 2008, 20:53
Kraj: Sevnica

Odgovor Napisal/-a ok11 » 29 Jul 2009, 20:53

Kako pa tole ostane v revnotežju - Žiro, al kaj???
Lep dan Franc

daddyrider
Tekmovalec
Prispevkov: 204
Pridružen: 25 Jan 2007, 10:54
Kraj: Okolica Domžal

Odgovor Napisal/-a daddyrider » 30 Jul 2009, 07:15

Pri starejših modelih je bilo tako da so baterije visele na nekih "pantih" in s tem nekako pomagale loviti ravnotežje. Zavija pa ta zadeva tako da nagibaš prednje vilice. Dokaj zanimiva stvar za vozit, imam enega skoraj 15 let starega doma =D>

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 30 Jul 2009, 07:25

ok11 napisal/-a:Kako pa tole ostane v revnotežju - Žiro, al kaj???
Vrteča kolesa so med drugim tudi svojevrsten stabilizator.

Prednje kolo...glej animacijo...pomaga k nagibanju v zavoj:

Slika

Uporabniški avatar
ok11
Freak
Prispevkov: 888
Pridružen: 25 Feb 2008, 20:53
Kraj: Sevnica

Odgovor Napisal/-a ok11 » 30 Jul 2009, 10:54

Aha =D> . Bolj enostavno kot sem pričakoval .
Hvala obema za pojasnilo. Tole je zanimalo sina , pa sem nekako uspel odgovor na vprašanje malo preložit - tud atiji ne vejo vsega :oops:.
Lep dan Franc

Uporabniški avatar
klementercon
Profesor
Prispevkov: 1395
Pridružen: 08 Nov 2008, 12:14
Kraj: Sezana Milano
Kontakt:

lepilo?

Odgovor Napisal/-a klementercon » 31 Jul 2009, 21:15

lp

Kaknlo lepilo naj kupim v hobby citiju za stiropor in depron da ne bo razjedalo stiropora

Danes sem kupil lepilo multiplex ZACKI pa mi je stiropor kar razjelo


hvala za pomoc
Zadnjič spremenil klementercon, dne 02 Avg 2009, 20:56, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3490
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: lepilo?

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 31 Jul 2009, 21:57

hansmetal napisal/-a:lp

Kaksnlo lepilo naj kupim v hobby citiju za stiropor in depron da ne bo razjedalo stiropora


hvala za pomoc
Jih imajo kar nekaj, išči pod foam safe. Najboljše pa je, da kupiš pri nas Uhu Por.
hansmetal napisal/-a:lp

Danes sem kupil lepilo multiplex ZACKI pa mi je stiropor kar razjelo

hvala za pomoc
To lepilo je za elapor ali solidpor. V bistvu je sekundno lepilo, saj ta materijal ne priporočajo lepiti z foam safe lepilom.
Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
klementercon
Profesor
Prispevkov: 1395
Pridružen: 08 Nov 2008, 12:14
Kraj: Sezana Milano
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a klementercon » 02 Avg 2009, 20:58

hvala za nasvete

spet me nekaj zanima preden nabavim

zanima me ce tale adapter bo deloval na tem polnilcu

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6256

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7028

Uporabniški avatar
KolarModelar
Freak
Prispevkov: 994
Pridružen: 19 Okt 2007, 15:52
Kraj: Letuš
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KolarModelar » 02 Avg 2009, 21:48

Seveda bo delal, ampak usmerniku boš moral priskrbeti ustrezen adapter za naše vtičnice.
Nč bat, sam žgat...

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1482
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 02 Avg 2009, 22:56

To pa nebo panike, saj bo uporaben tisti od brivnika ali pa radija. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
_jackson_
Tekmovalec
Prispevkov: 295
Pridružen: 19 Dec 2006, 20:08
Kraj: Begunje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a _jackson_ » 06 Avg 2009, 07:29

Pred kratkim sem nabavil TELE lipote. Uporabljam jih za lamo.
Z baterijo je očitno nekaj narobe, ker lama leti vsega 5 min, nima nobene moči, napolnim jih pa lahko kvečjemu na enih 400mAh. OK, se zgodi, da bi dobil eno pokvarjeno baterijo, naročil pa sem 3, pri vseh ista pesem. Ima mogoče kdo podobno izkušnjo ali predlog, kaj naredit?

hvala!
Še noben ni v zraku ostal.

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 06 Avg 2009, 07:40

_jackson_ napisal/-a:Pred kratkim sem nabavil TELE lipote. Uporabljam jih za lamo.
Z baterijo je očitno nekaj narobe, ker lama leti vsega 5 min, nima nobene moči, napolnim jih pa lahko kvečjemu na enih 400mAh. OK, se zgodi, da bi dobil eno pokvarjeno baterijo, naročil pa sem 3, pri vseh ista pesem. Ima mogoče kdo podobno izkušnjo ali predlog, kaj naredit?
hvala!
Čudn......
Just received 2 of them. Wow this thing is incredible! Put it into lama V3, and the heli moves like I set idle up for it! Hover just 1/3 throtle. And the batt didn't even warm after vigorous maneuver. Very recommended
I got my 800 recently and it's doing very well in my Lama V4. I replaced the T-connector with a JST-XH (which now seems to be standard). Did four conditioning cycles now the heli is performing better-than-new.
I just got this battery and test it on my Lama v4 heli. works better then the extreme battery. And at this price, Im going to order a few more just so I could fly longer.
S čim in kako jih pa polniš?
Kakšno napetost imajo, ko so "prazne"?
Ali sta celici balansirani?

Uporabniški avatar
_jackson_
Tekmovalec
Prispevkov: 295
Pridružen: 19 Dec 2006, 20:08
Kraj: Begunje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a _jackson_ » 06 Avg 2009, 07:46

Polnim s polnilcem Rimpax Sigma Pro Peak in prek balaserja EQ-5.
Napetosti prazne ti trenutno ne morem povedat, ker ne morem zmerit. Meril pa sem polno, napetost pa znaša 8,4V.
Še noben ni v zraku ostal.

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 06 Avg 2009, 08:11

8.4V je perfektna napetost dveh polnih delujočih celic. Celice so po vsej verjetnosti vredu.

Zaklenjeno

Vrni se na