Silverlit Apache - začetnik!

Debata o modelih: PicoZ, Hummingbird, Sabre, Dragonfly, MicroBell, Ikarus Piccolo, Walkera in podobnih
dimagico
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 27 Dec 2010, 09:59
Kraj: Tržič

Silverlit Apache - začetnik!

Odgovor Napisal/-a dimagico » 27 Dec 2010, 10:09

Pozdravljeni! Za božička je naš tamau dobil ta Silverlitov Apache helikopterček (v akciji je bil 20evrov). No... ker smo vsi začetniki, smo počeli vse po navodilih... polnjenje, trimanje...itn. in dva tri dni smo kar lepo leteli po sobi. Moram reč, da je stvar precej nalezljiva tud za očije :-)
okej...no...helikopterček je v redu delal tri dni... zdaj pa ga spravimo le 5-10cm v zrak in se samo nekontrolirano vrti. Res je, da je šel parkrat v strop in tla, ampak ni videti kakšne okvare na propelerjih. Zadnji rotor sem celo zamenjal, če bi bil slučajno vzrok to...pa ni! Saj vem, da je tole bol "cheap" igrača kot nek resni letalni model, pa vendar mislim, da 7 letn froc ne more takoj na kakšno resno zadevo!
Torej... par vprašanj:
- a kdo ve vzrok oz. kako odpraviti ta problem, da bo ta apache še kdaj letel?
- a se mogoče pri nas kje dobijo tudi elise od glavnega rotorja?
- če ne.... mogoče kakšen nasvet za ne predrag in ne prevelik hišni kopter, ki pa ne bi imel problemov z rezervnimi deli in zamenjavo le teh!
hvala za morebitne odgovore! [-o<

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 27 Dec 2010, 10:32

Na forumu se prodaja kar nekaj helijev MSR od E-flite :wink:

Zaenkrat so po mojem najbolj primerni za začetnike :roll:
Skoraj vse dele lahko tudi kasneje zamenjate s aluminijastimi deli =D>
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

dimagico
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 27 Dec 2010, 09:59
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a dimagico » 27 Dec 2010, 11:53

hvala! sem mal prečekiral stare teme... in vidm, da je tole res ena navadna igračka. Ampak okej... mulo in jaz sva navdušena... orkaduš u mojih otroških cajtih je tole znanstvena fantastika! :-) =D>
bom ostal na forumu.... čez dva meseca ma itak rostni dan, pa bosta z očkom dobila darilo...heheh! #-o :roll: 8)


a je to tale heli?
http://www.youtube.com/watch?v=lOAHw_MD56g
hudoooooooooooooooooooo...... =D>

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 27 Dec 2010, 11:59

A si slučajno kaj premikal tisti knof NA KOMANDI ki ima oznake mislim da A,B,C.

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 27 Dec 2010, 12:00

LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

dimagico
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 27 Dec 2010, 09:59
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a dimagico » 27 Dec 2010, 12:33

8pac napisal/-a:A si slučajno kaj premikal tisti knof NA KOMANDI ki ima oznake mislim da A,B,C.
ja...sej to mi je blo jasno. A je za letenje...C za filanje! Ne vem pa, če je mulo kej experimentiral in bi to mogoče ustvarilo problem?


samo, ko sem tole mrcino videl v zraku.... ne vem.... tale brzina je kar prehudo za 7 letnga mulca. A je še kakšna vmesna stopnja...a naj kar s tem štarta (zunaj po moje...) ...jaz naj pa mižim, pa za vsak primer nabavim rezervne dele..lol?

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 27 Dec 2010, 12:42

dimagico napisal/-a:
8pac napisal/-a:A si slučajno kaj premikal tisti knof NA KOMANDI ki ima oznake mislim da A,B,C.
ja...sej to mi je blo jasno. A je za letenje...C za filanje! Ne vem pa, če je mulo kej experimentiral in bi to mogoče ustvarilo problem?
Z tistim knofom menjaš frekvenco [-X tako da lahko letite trije na enkrat brez da bi kdo koga motil.

dimagico
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 27 Dec 2010, 09:59
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a dimagico » 27 Dec 2010, 12:43

hmmm.... je kakšna varianta zresetirat tole, če je slučajno zamedel frekvence? sej vem... ni to pravi kopter, ampak če je varianta da še leti, naj ga rajš sam krešne...

dreja
Razpravljalec
Prispevkov: 165
Pridružen: 02 Feb 2007, 14:24
Kraj: Solkan

Odgovor Napisal/-a dreja » 27 Dec 2010, 12:47

Blade mSR je malo zahtevnejsi; za zacetek se bolj priporoca koaksialnega...

Jaz sem ravnokar narocil Blade mCX2 (komplet s komando in postnino cca 100 eur) :)
LP Andrej

Euromodel Mini Ellipse
Elipsa 2.85m by Anton Percic
MPX Fox (motoriziran)
Omei 2000 EP
Robbe Arcus
Blade MCX2
Blade MSR X
Maverick Atom XB 1/18

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 27 Dec 2010, 12:51

Slika
Če imaš tole komando je tukaj, sicer mislim da imajo vse ostale enako :wink:

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 27 Dec 2010, 12:53

dimagico napisal/-a:hmmm.... je kakšna varianta zresetirat tole, če je slučajno zamedel frekvence? sej vem... ni to pravi kopter, ampak če je varianta da še leti, naj ga rajš sam krešne...
Ti pržgi model potem pa na komandi prestavljaj ta knof da vidiš če je to to, če pa ni pol pa :ratata: z njim :P

dimagico
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 27 Dec 2010, 09:59
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a dimagico » 27 Dec 2010, 12:55

dreja napisal/-a:Blade mSR je malo zahtevnejsi; za zacetek se bolj priporoca koaksialnega...

Jaz sem ravnokar narocil Blade mCX2 (komplet s komando in postnino cca 100 eur) :)
jep...that´s the one! pa še v stanovanju lahko letiš! =D>



8pac napisal/-a:
dimagico napisal/-a:hmmm.... je kakšna varianta zresetirat tole, če je slučajno zamedel frekvence? sej vem... ni to pravi kopter, ampak če je varianta da še leti, naj ga rajš sam krešne...
Ti pržgi model potem pa na komandi prestavljaj ta knof da vidiš če je to to, če pa ni pol pa :ratata: z njim :P
rofl...evo...bom probal!



isti šmorn.... leti itak samo na A. Če je na B ali C ne dela nič! Mal še razmišljam... ali je možno, da so na komanderju že baterije fuč, po n-tih polnjenjih in mogoče zato nima moči, da bi ga vzdignil višje. Reč samo brenči na 5-ih centimetrih in se suče okrog osi!

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 27 Dec 2010, 13:04

8pac napisal/-a:
dimagico napisal/-a:hmmm.... je kakšna varianta zresetirat tole, če je slučajno zamedel frekvence? sej vem... ni to pravi kopter, ampak če je varianta da še leti, naj ga rajš sam krešne...
Ti pržgi model potem pa na komandi prestavljaj ta knof da vidiš če je to to, če pa ni pol pa :ratata: z njim :P
Kolikor vem jaz tisti knof ABC ne more narediti tega :wink:

Je samo za menjanje frekvence, torej če mu na helikopterju piše A mora imeti na A....drugače sploh ne bo delal!
Samo A na A delujeta :wink:
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 27 Dec 2010, 13:18

Vrži ga stran, sem mel picooza pa isto s*anje. Če te zanima koaksijalec me kontaktiraj po ZS!!!


lep pozdrav
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 27 Dec 2010, 13:32

Jaz vidim v tvojem problemu tri stvari:

1- mehanska poškodba
Če je prišlo do kakšne mehanske poškodbe, lahko zato motor težje vrti rotor in ne more doseči polnih vrtljajev

2- premalo napolnjen akumulator v helikopterju (ali pa mu je že kapaciteta padla)
Če je akumulator premalo napolnjen, normalno, da se ne more več dvigniti s tako močjo kot takrat, ko je bil nov.

3- razštelan model
Če se model obrača levo ali desno, se korigira to s trimanjem na oddajniku (ST.TRIM).

LP Mitja


P.S.: ne zaupaj nikomur na forumu, če ga ne poznaš, sploh če ti bi kdo hotel prodati neko staro šaro.....

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 27 Dec 2010, 13:34

Ultralajt napisal/-a:Jaz vidim v tvojem problemu tri stvari:

1- mehanska poškodba
Če je prišlo do kakšne mehanske poškodbe, lahko zato motor težje vrti rotor in ne more doseči polnih vrtljajev

2- premalo napolnjen akumulator v helikopterju (ali pa mu je že kapaciteta padla)
Če je akumulator premalo napolnjen, normalno, da se ne more več dvigniti s tako močjo kot takrat, ko je bil nov.

3- razštelan model
Če se model obrača levo ali desno, se korigira to s trimanjem na oddajniku (ST.TRIM).

LP Mitja
tri ni ker sem ga natrimal do konca pa se še vedno vrti mislim da je njegova napaka 1.
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

dimagico
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 27 Dec 2010, 09:59
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a dimagico » 27 Dec 2010, 13:38

Ultralajt napisal/-a:Jaz vidim v tvojem problemu tri stvari:

1- mehanska poškodba
Če je prišlo do kakšne mehanske poškodbe, lahko zato motor težje vrti rotor in ne more doseči polnih vrtljajev

mhja...možno da ne dobi polnih vrtljajev, vendar je to nemogoče popravit, ker je vse skupaj en košček stiroporja!

2- premalo napolnjen akumulator v helikopterju (ali pa mu je že kapaciteta padla)
Če je akumulator premalo napolnjen, normalno, da se ne more več dvigniti s tako močjo kot takrat, ko je bil nov.

akumulator v heliju je nov, saj je letel le par dni... recimo 20 polnjenj (dokler ne ugasne lučka na daljincu cca pol ure...)
kaj pa baterije v daljincu... da ne napolnjijo helija dovolj?


3- razštelan model
Če se model obrača levo ali desno, se korigira to s trimanjem na oddajniku (ST.TRIM).

sem trimal s tem, neuspešno. Vem pa kako zadeva deluje, ker smo ga strimal na začetku, in je lahko praktično lebdel na mestu...

sicer pa... tale me skoz bolj zanima:
http://www.rchelicopterfun.com/blade-mcx2.html


LP Mitja

p.s. hvala za vse odgovore!

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 27 Dec 2010, 13:46

Tudi slaba baterija ni nemogoča. Bolj verjetno v helikopterju, kot v komandi. Če tak akumulator preveč sprazniš, je v parih ciklih uničen.
Fly it like you stole it!

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 27 Dec 2010, 13:55

dimagico, ko nekoga citiraš, bodi previden, kajti ko si citiral mene, si zraven zajel še neke izjave, ki niso bile moje.
Tako se ne dela, ker se izobliči ali popači zadeva.
Priponke
citat.jpg
Izjave drugih ni treba prikazovati, kot da so moje. To ni primeren način citata.
citat.jpg (83.35 KiB) Pogledano 1108 krat

dimagico
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 27 Dec 2010, 09:59
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a dimagico » 27 Dec 2010, 14:03

ja ...videl... se opravičujem!

klima49
Freak
Prispevkov: 542
Pridružen: 21 Mar 2009, 18:00
Kraj: Sv. Tomaž / Pršetinci

Odgovor Napisal/-a klima49 » 27 Dec 2010, 16:04

Poglej dobro tudi za kakšnimi smetmi, ki so zamotane okoli osi. Meni se je na MCX-u okrog osi ovil las, pa se mi je tudi nekontrolirano vrtel.

P.S: Helikopterji podjetja E-flite so res zakon! Pri mojem MCX si lahko spustil komande pa je minuto lebdel na mestu.
LP Klemen

Ceniš tisto, kar narediš sam.
Slika

dimagico
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 27 Dec 2010, 09:59
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a dimagico » 27 Dec 2010, 16:09

tudi lase sem že pobiral s pinceto ven! pač... kitajski "ščiš"! :lol:
nevermind... zdaj se resno ogrevam za kakšnega Blade mCX2 !

aja... a ma kdo kakšne izkušnje s tem:
http://www.rctoys.com/rc-toys-and-parts ... PTERS.html

pa še... kolk časa te stvari frčijo z enim polnjenjem? ker tale apache je bil v zraku nekje 5 minut ...potem pa pol ure polnjenja!

Uporabniški avatar
flyone
Tekmovalec
Prispevkov: 264
Pridružen: 25 Apr 2010, 10:57

Odgovor Napisal/-a flyone » 27 Dec 2010, 16:23

to je drag kosijalec jst ti ga prodam za 60eur z komandami leten 2x.
vsak zna vozit ... sam vprašanje kk dolgo :S

*M: rainbow f3a 50.e
*M:sebart katanaS 30E
*cesna 182
*extra 300S 3D

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 27 Dec 2010, 16:31

Kupi novega mSR-ja....120€ =D>

Če ga pa že razbiješ(zelo močna in prožna plastika) so pa deli po 3€ :-?
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

klima49
Freak
Prispevkov: 542
Pridružen: 21 Mar 2009, 18:00
Kraj: Sv. Tomaž / Pršetinci

Odgovor Napisal/-a klima49 » 27 Dec 2010, 16:51

In kolikor gledam po netu E-flite modeli so že iz škatle natrimani, tako da so idealni za začetnika.
LP Klemen

Ceniš tisto, kar narediš sam.
Slika

Odgovori

Vrni se na