Nasveti in letenje z micro 47G

Debata o modelih: PicoZ, Hummingbird, Sabre, Dragonfly, MicroBell, Ikarus Piccolo, Walkera in podobnih
Odgovori
NeoTO
Razpravljalec
Prispevkov: 156
Pridružen: 27 Avg 2006, 08:55
Kraj: Ločica ob Savinji

Odgovor Napisal/-a NeoTO » 04 Jan 2007, 15:01

Kakšno modulacijo signala pa potem uporablja tale zadevščina? Kar PPM?
Lp,
Matevž

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 09 Jan 2007, 11:28

Spet sem probal, tokrat s svojim... ponosni lastnik V5. Kvarce sem zamenjal nastavitve kot je bilo objavleno, vsi servoti tam kot morajo viti, PPM, pa ne dela. Ko sem priklopil so servoti šli v skrajne položaje da se je swash snel motor se je pa po nekaj sekundah sam prižgal in ugasnil. Vse to brez premikanja komand. Kak nasvet?

mirkatmir
Tekmovalec
Prispevkov: 219
Pridružen: 22 Nov 2004, 10:25
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a mirkatmir » 16 Jan 2007, 08:05

Bom še enkrat vprašal. V oddajniku (za tale brenčač) moram začeti uporabljati accu-je (finančni vidik). Mi lahko predlagate, ali naj vzamem navadne in vsakega posebej vtaknem v ležišče kot je to sedaj z baterijami, ali pa naj uporabim pack accu-jev. Za slednjega ne vem, če ga bom lahko vložil v obstoječo ležišče? Naprava ima ob strani konektor za polnenje. S kakšnim tokom lahko potem polnem? Vem da je za accu-je najbolje 1/10 C pa vendar? Hvala za kakršen koli odgovor.
lp, Miran

NeoTO
Razpravljalec
Prispevkov: 156
Pridružen: 27 Avg 2006, 08:55
Kraj: Ločica ob Savinji

Odgovor Napisal/-a NeoTO » 16 Jan 2007, 08:46

Meni je za 2400 mAh paketek, ki sem ga dobil s komandami v navodilih pisalo, da naj polnilni tok ne preseže 1.2A... :o
Glede na to, da hitri polnilci nafilajo baterije že v treh urah ali manj, moje polnim s 0.8A.
Lp,
Matevž

Uporabniški avatar
mat
Razpravljalec
Prispevkov: 83
Pridružen: 07 Sep 2006, 09:14
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a mat » 16 Jan 2007, 09:24

Mirkatmir, uporabiš lahko standardne AA NiCd ali NiMh člene. Če nimaš ustreznega DeltaPeak polnilca, je najbolje da polniš kar s 1/10 nazivnega toka približno 14 ur. Vsake toliko časa jih pred polnjenjem sprazni na 1V na celico. Jaz imam notri NiCd 800 mA, ki so že na koncu življenske dobe, pa mi deluje oddajnik za približno 15 polnjenj helikopterčka.

Uporabniški avatar
mat
Razpravljalec
Prispevkov: 83
Pridružen: 07 Sep 2006, 09:14
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a mat » 16 Jan 2007, 09:27

Preko konektorja na napravi jih neboš mogel prazniti zaradi zaščitne diode. Za praznjenje jih bo treba vzeti ven.

mirkatmir
Tekmovalec
Prispevkov: 219
Pridružen: 22 Nov 2004, 10:25
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a mirkatmir » 16 Jan 2007, 13:59

Hvala za odgovore. Glede pack-a sem spraševal zato, ker naj bi bilo bolje, če so accu-ji zlotani skupaj, da ne pride med delovanje do izgube kontakta. Najbolje res, da kar kupim 8 kosov Ni-Mh. Še enkrat hvala.
lp, Miran

mirkatmir
Tekmovalec
Prispevkov: 219
Pridružen: 22 Nov 2004, 10:25
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a mirkatmir » 16 Jan 2007, 15:27

Pri meni je tudi nastradal ta del, pa sem naročil pri Mibo-tu novega (skupaj še z zgornjo - notranjo osovino), ker alu niso imel. Mislim, da pride nekje 2.500 tastarega dnarja :wink: Za alu del, pa sem gledal na Graupnerjevi strani in pride 41 € :-? Bom rajši pazil pri letenju :wink:
lp, Miran

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9130
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 16 Jan 2007, 16:25

Priporočam akumulatorje Eneloop, ki se obnašajo kot baterije. :D
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 16 Jan 2007, 16:54

Zakaj ne popraviš? Meni se je polomil, pa sem ga preprosto zalimal nazaj na mesto z epoksi dvokomponentnim lepilom, potem pa zvrtal v oba čepka luknjico (do osovine). Nato preprosto v to luknjico zalimaš žico. Drži ko pes ježa.

Če se mi nebi prej polimil, sem nameraval preventivno vstavit žično osnovo, res pomaga.

Uporabniški avatar
ajnstajn
Freak
Prispevkov: 577
Pridružen: 13 Avg 2006, 09:58
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnstajn » 16 Jan 2007, 16:55

Pri svojem heliju sem opazil, da zgublja višino. Vem, da to ni nič posebnega, vendar tudi z dodajanjem gasa ne morem vplivati na to. Če začnem dodajat gas zasveti rdeča ledica. Dvignem ga lahko na neko višino in, ko lebdim se sliši, da se motorčka vrtita vedno počasneje in tudi, če dajem več gasa se mi zdi da se motorčka ne vrtita nič hitreje.
Zakaj bi temu lahko bilo tako?

lp

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9130
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihah » 16 Jan 2007, 16:57

pregrevanje v 4-1 škatlice? Potipaj, če je škatlica kaj topla.
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 16 Jan 2007, 17:00

ajnstajn napisal/-a:Pri svojem heliju sem opazil, da zgublja višino. Vem, da to ni nič posebnega, vendar tudi z dodajanjem gasa ne morem vplivati na to. Če začnem dodajat gas zasveti rdeča ledica. Dvignem ga lahko na neko višino in, ko lebdim se sliši, da se motorčka vrtita vedno počasneje in tudi, če dajem več gasa se mi zdi da se motorčka ne vrtita nič hitreje.
Zakaj bi temu lahko bilo tako?

lp
Si dodajal težje celice / večje kapacitete?

Uporabniški avatar
ajnstajn
Freak
Prispevkov: 577
Pridružen: 13 Avg 2006, 09:58
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnstajn » 16 Jan 2007, 17:22

Lipo je originalen, nikoli nisem uporabljal nič drugega. V kratkem bom kupil še dva ista tako, da bom videl če je v tem problem. Bom pa preveril temperaturo control boxa naslednjič, ko bom letel (sedaj ne morem, ker še čakam, da mibo dobi zgornjo alu glavo, ker je moja čist zj....., vsaj 15x zalepljena) :D

lp

mirkatmir
Tekmovalec
Prispevkov: 219
Pridružen: 22 Nov 2004, 10:25
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a mirkatmir » 16 Jan 2007, 19:04

Sam sem (nosilec uteži) previl z močnejšim sukancem, prepojil z lepilom, pa je sedaj tako dober, da ga še nisem zamenjal z novim, katerega sem pred časom kupil. Priporočam takšen ukrep že kar na novim :wink:
lp, Miran

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 19 Jan 2007, 15:15

Včeraj sem dobil set Ka-58 iz internetne strani Causemann. Cena je bila malo čez 20€ skupaj s poštnino pa okroglih 30€.

Slika

Danes žal ugotavljam kako zgrešen nakup je to zares bil. Ne samo da so bila navodila izredno skopa, tudi izdelek sam je bil zelo mimo. Navodila samo v nemščini, brez slikc, skic ali karkoli drugega kar bi pomagalo pri sestavljanju.

Za tako preplačan izdelek bi vsaj pričakoval da bo vsebina vsebovala lepilo in kake nalepke za na pripadajoč trup. Polovici sem komaj da spravil skupaj, kljub vsemu maketarskemu in modelarskemu znanju, polietilen se seveda ne da in ostale so reže.

Model nima nikakršnmih predvidenih točk pritrditve na strukturo, domišljija pomaga.

Kakorkoli, prišlo je do testnega leta. V talnem efektu ne gre lebdeti. Model nenadzorovano sunkovito trza levo in desno nekje 5-10cm, če ga pa zalebdim izven talnega efekta, pa se pri malenkost hitrejšem vzpenjanju že prikaže rdeča lučka. Kako ne, saj trup prekriva več kot 1/3 površine diska rotorja.

Kakorkoli že, zelo zelo ODSVETUJEM nabavo tega seta ali kakršnega koli drugega te vrste, če res nimate želje po metanju proč ne tako malega denarja in nesmiselnemu limanju polietilena (material plastične flaške).

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 21 Jan 2007, 21:45

No, pa ga je še meni uspelo spravit na moj oddajnik; MX-12.

PPM
Letalski mode
preklopil servota 1 in 2 na sprejemniku
reverse na aleronih

Problem je bil v kvarcih. Ko sem vzel kvarce iz bellovega oddajnika in dal v mx-12 ni delovalo, vse je trzalo. Zgleda da ti od bella niso enaki kot ti v MX-12 oz. R700. Imam 78 T FM SSS, pa me zanima kaj je drugačen od tega v bell 47G?

Kaj naj rečem v trgovini, kak kvarc potrebujem?

Uporabniški avatar
mat
Razpravljalec
Prispevkov: 83
Pridružen: 07 Sep 2006, 09:14
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a mat » 22 Jan 2007, 08:33

Probaj zamenjat kvarc pri sprejemniku, da ti bo helikopter delal na isti frekvenci kot ostali modeli.

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 22 Jan 2007, 09:13

Saj to je bila prva stvar ki sem jo naredil, kvarc iz bellovega oddajnika sem dal v mojega, pa ni delalo, ko sem pa dal kvarc iz sprejemnika R700 v belovega je pa delalo.

Zgleda so kvarci med seboj različni in ne delajo na "konkretnih" oddajnikih.

Sem pazil da imam v oddajniku in sprejemniku isti kvarc :wink:

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 23 Jan 2007, 22:18

Danes je bil nekoliko eksperimentalni dan, zato smo spet nadeli kamov masko :D Potrdilo se je kar smo že poprej ugotovili, da bo malo podkrepljeno z slikovnim materialom smo poslikali in posneli nekaj zadevic.

Kamov trup:

Slika

Slika

Slika

Lebdenje samo z upravljanjem moči. Pri vzpenjanju se vidi kdaj zasveti rdeča lučka, naj dodam le še to, da je bila začetek posnetka s polno baterijo.

http://s97.photobucket.com/albums/l236/ ... V00070.flv


Nova disciplina z Bell 47G :D Pobiranje tovora s fiksno vrvjo, t.i. longline.

Slika

Slika

kope
Razpravljalec
Prispevkov: 56
Pridružen: 15 Jan 2007, 01:57
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kope » 31 Jan 2007, 15:06

Ali mi lahko kdo v Lj. ali okolici nastavi bella 47g?? Tudi gain sem nekaj štelal in tudi že skoraj naštelal, pa se vsakič spet nekaj razštela.
Kope!!!

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 31 Jan 2007, 15:34

tile belčki se radi razštelajo. Ne da bi ga kaj čačkal, vedno je drugače. Kar navadi se :D Sicer pa, kdo pa rabi trimerje, brez njih je bol zabavno.

chameleon
Začetnik
Prispevkov: 19
Pridružen: 14 Mar 2006, 14:28
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a chameleon » 31 Jan 2007, 22:12

vsekakor nism nek ekspert, a mi je bella uspelo uredit... gain sem nastavil tako, da sem ga privil v +, da se je rep pošteno tresel, potem pa počasi odvijal, do tam, da se rep ni več tresel (ali minimalno) heli pa je še vedno približno držal smer (ne pozabi reseta gyrota - odklop napajanja)... meni deluje
je pa vrtenje v eno ali drugo stran precej tudi odvisno od časa letenja -> takoj na začetku se mi vrti heli v eno stran, proti koncu sokca v baterijah praviloma v drugo...


(če ti ne bo uspelo in ne boš našel nikogar v lj, lahko prideš v mekinje, se bo 100% našel kdo, ki ti bo pomagal naštimat stvar, da bo delala)

kope
Razpravljalec
Prispevkov: 56
Pridružen: 15 Jan 2007, 01:57
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kope » 01 Feb 2007, 22:52

Končno mi ga je uspelo nastaviti in sedaj prav lepo lebdi. Problem je nastal ko se pri zelo prazni bateriji heli začne vrteti v eno smer, jaz pa sem ga hotel nastavljati da bi lebdel na miru, napaka. Vstaviš polno baterijo in heli spet normalno leti!!!
Kope!!!

kope
Razpravljalec
Prispevkov: 56
Pridružen: 15 Jan 2007, 01:57
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kope » 02 Feb 2007, 15:18

Kaj naj naredim skoz mi pada swashplate dol???
Kope!!!

Odgovori

Vrni se na