Stran 4 od 4

Re: kompozitni lok

Objavljeno: 02 Jun 2015, 15:56
Napisal/-a raktivec
Tega ti ni treba sušit, lahko kar takoj skuhaš. In kuha se prav enako kot so včasih kuhali žolco iz svinjske kože, le soli in začimb ne dodaš. Ampak smrdelo bo ko vrag.

Če želiš posušit in nimate preobčutljivih nosov, bo verjetno najbolje dat v pečico na 50-70 oC in bo suho v uri ali dveh.

Re: kompozitni lok

Objavljeno: 03 Jun 2015, 07:32
Napisal/-a Surfer10
raktivec napisal/-a:Tega ti ni treba sušit, lahko kar takoj skuhaš. In kuha se prav enako kot so včasih kuhali žolco iz svinjske kože, le soli in začimb ne dodaš. Ampak smrdelo bo ko vrag.

Če želiš posušit in nimate preobčutljivih nosov, bo verjetno najbolje dat v pečico na 50-70 oC in bo suho v uri ali dveh.
Kuhal bom vse skupaj, ko bo zadosti materiala (da bo manjkrat smrdelo :) ),... zato hočem posušiti. Bom dal potem v pečico, da se prej posuši ...

Re: kompozitni lok

Objavljeno: 25 Jul 2015, 16:21
Napisal/-a raktivec
Počasi bo čas, da dokončam lok, ki "je bil gotov julija". :oops:
Se komu sanja, če bi bili rogovi od Škotskega goveda dobri za kompozitni lok?

Re: kompozitni lok

Objavljeno: 23 Feb 2016, 10:07
Napisal/-a Surfer10
raktivec napisal/-a:Počasi bo čas, da dokončam lok, ki "je bil gotov julija". :oops:
Se komu sanja, če bi bili rogovi od Škotskega goveda dobri za kompozitni lok?
Evo, po dolgem času spet akcija na temo lokov 8)

Ja, se prebral, da od škotskega goveda baje tudi en madžar dela loke in zadeva je ok,.... je pa bolje če se vzame od mlajšega goveda .. enih 3-5 let max,.. drugače se baje rogovi radi razslojijo.

Pri nas je ena ekološka kmetija, kjer imajo škotsko govedo, ... sem že zmenjen, da dobim kakšen rog, ko bodo koline :whistle: